Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑνέβηκαν οι τόνοι στο ΠΑΣΟΚ ανάμεσα σε Ανδρουλάκη, Κωνσταντινόπουλο και Γιαννακοπούλου για...

Ανέβηκαν οι τόνοι στο ΠΑΣΟΚ ανάμεσα σε Ανδρουλάκη, Κωνσταντινόπουλο και Γιαννακοπούλου για τα μη κρατικά

Ένταση επικράτησε μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και των βουλευτών Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και Νάντιας Γιαννακοπούλου, στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Ένταση επικράτησε μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και των βουλευτών Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και Νάντιας Γιαννακοπούλου, στη συζήτηση που έγινε κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Ο λόγος ήταν το νομοσχέδιο για την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων και τις αλλαγές στην Παιδεία.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος φέρεται να είπε ότι «Κανείς δεν κατάλαβε για ποιο λόγο λέμε “όχι” στο νομοσχέδιο Πιερρακάκη» ενώ επισήμανε προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πως ήταν λάθος που δεν τους κάλεσε να συζητήσουν και πως θα έπρεπε να είχε γίνει συνεδρίαση για το ζήτημα και τη θέση του κόμματος.

Επίσης ο κ. Κωνσταντινόπουλος δεν έχει διευκρινίσει ποια θα είναι η στάση του κατά την ψηφοφορία, φέρεται να ανέφερε «η Νέα Δημοκρατία ήθελε να μην ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ τα νομοσχέδια για επιστολική ψήφο και μη κρατικά ΑΕΙ και στο ν/σ για τα ομόφυλα ήθελε να τα ψηφίσουμε μαζί και το πέτυχε»

Αμέσως μετά η Νάντια Γιαννακοπούλου -η οποία τάχθηκε υπέρ της ψήφισης του νομοσχεδίου- αναφέρθηκε στο σκανδιναβικό μοντέλο για τα πανεπιστήμια που προβάλλει η ηγεσία του κόμματος και δεν υπάρχει στο πρόγραμμά του, ενώ σημείωσε ότι η Κοινοβουλευτική ομάδα συνεδρίασε πολύ καθυστερημένα για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Γιαννακοπούλου έθεσε θέμα θεσμικής λειτουργίας και λήψης αποφάσεων στην Κ.Ο.

Φαίνεται ότι οι δύο βουλευτές δεν δείχνουν τουλάχιστον προς στιγμή την πρόθεση να διαφοροποιηθούν δημόσια κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία, ενώ δεν αποκλείεται ο Νίκος Ανδρουλάκης να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας για να αποφύγει τυχόν δυσάρεστες «εκπλήξεις».

Φαίνεται ότι δεν αναμένονται άλλες αντιδράσεις, καθώς οι υπόλοιποι βουλευτές δείχνουν να συντάσσονται, έως αυτή την ώρα, με την κομματική γραμμή. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα πάνω στο τραπέζι το ζήτημα για το αν θα τεθεί κομματικής πειθαρχίας που θα αφορά κυρίως τους συγκεκριμένους δύο βουλευτές που διαφωνούν.

Δεν θα επιτρέψω να υπάρξει ρήγμα στην ψηφοφορία»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την τοποθέτησή του υπογράμμισε ότι διαχρονική προγραμματική θέση του ΠΑΣΟΚ είναι η ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων με αναθεώρηση του άρθρου 16.

«Έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση τόσο για το ορθό πλαίσιο λειτουργίας των μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων όσο και για την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου» είπε σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη εξαπολύοντας επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Με το νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα σε ένα fund και ένα κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο του εξωτερικού, να ιδρύσουν ένα παράρτημα επί της ουσίας κερδοσκοπικό στη χώρα μας. Η Ελλάδα ήταν ευρωπαϊκή εξαίρεση και ο κ. Μητσοτάκης μας καθιστά εκ νέου εξαίρεση, καθώς θα επιτρέπεται η ίδρυση κερδοσκοπικών ξένων παραρτημάτων αλλά όχι ελληνικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.

Δεν μπορεί κάποιοι εδώ και δύο χρόνια να αγοράζουν και να επενδύουν, και να έρχεται ένα νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο στις επενδύσεις τους. Αυτό δεν είναι διευθέτηση;» αναρωτήθηκε ο ίδιος.

Τέλος, κατά τις ίδιες πηγές ξεκαθάρισε προς τους βουλευτές ότι δεν θα επιτρέψει να υπάρξει ρήγμα στην ψηφοφορία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας