Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΥΠΕΞ: «Εντείνεται η ανησυχία για την αντικειμενικότητα της διαδικασίας μετά την καταδίκη...

ΥΠΕΞ: «Εντείνεται η ανησυχία για την αντικειμενικότητα της διαδικασίας μετά την καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη»

Το υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε μετά την την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Φρέντι Μπελέρη.

Το υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε μετά την την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Φρέντι Μπελέρη.

«Η σημερινή καταδικαστική απόφαση αλβανικού δικαστηρίου σε βάρος του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη εντείνει τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν σχετικά με την αντικειμενικότητα της διαδικασίας», τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας.

«Και τούτο λόγω κλονισμού του τεκμηρίου αθωότητας εξαιτίας έξωθεν δηλώσεων και πράξεων που συνηγορούσαν υπέρ της καταδίκης και δεδομένου ότι η τελική ποινή είναι προφανώς δυσανάλογη σε σχέση με την έκταση του φερόμενου αδικήματος», αναφέρει και συνεχίζει:

«Η δε επιμέτρηση της ποινής, ώστε να μην αποφυλακιστεί, εμποδίζει τον εκλεγμένο δήμαρχο να αναλάβει, έστω σήμερα, τα καθήκοντά του και διατηρεί στη δημαρχία τον ηττηθέντα υποψήφιο, παρά τη ρητή προ μηνών δικαστική απόφαση που επέβαλε την άμεση απομάκρυνσή του.

«Η επιλεκτική εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων και η προεξόφληση δικαστικών κρίσεων δεν συνάδει με τις αρχές του κράτους δικαίου. Η ελληνική κυβέρνηση θα παρακολουθεί στενά την υπόθεση και προσβλέπει σε μια δίκαιη και αντικειμενική κρίση στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας», σημειώνεται από το ΥΠΕΞ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας