Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΆδ. Γεωργιάδης για απογευματινά χειρουργεία: Δεν συμπεριλαμβάνονται ούτε οι μεταμοσχεύσεις ούτε επείγοντα...

Άδ. Γεωργιάδης για απογευματινά χειρουργεία: Δεν συμπεριλαμβάνονται ούτε οι μεταμοσχεύσεις ούτε επείγοντα περιστατικά

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων που υπογράφεται από τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, τον υφυπουργό Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους και τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Αθανάσιο Πετραλιά.

Η απόφαση αφορά στη δυνατότητα χειρουργικών επεμβάσεων και άλλων επεμβατικών πράξεων μετά το τέλος του τακτικού ωραρίου, δηλαδή κατά τις απογευματινές ώρες και μέχρι τις 10 το βράδυ, σύμφωνα με όσα ορίζονται σε αυτή.

Σε ανάρτησή του στο «X» ο υπουργός Υγείας επισημαίνει ότι στην απογευματινή λειτουργία δε συμπεριλαμβάνονται ούτε οι μεταμοσχεύσεις ούτε επείγοντα περιστατικά.

Αναλυτικά η ανάρτηση του υπουργού Υγείας:

Στην Υπουργική Απόφαση περιλαμβάνονται όλοι οι κωδικοι Drg των επεμβατικών πράξεων των νοσοκομείων. Στην απογευματινή λειτουργία όμως διενεργούνται επεμβάσεις για ψυχρά – τακτικά περιστατικά κατόπιν εγκρίσεως της επιτροπής χειρουργείου των νοσοκομείων. Δε συμπεριλαμβάνονται ούτε οι μεταμοσχεύσεις ούτε επείγοντα περιστατικά. Μην προσπαθούν κάποιοι να δημιουργούν εντυπώσεις απλά και μόνον διότι αντιδρούν στην μεταρρύθμιση. Τα απογευματινά χειρουργεία θα πάνε πολύ καλά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας