Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΜ. Χριστοδουλάκης: «Η Ελλάδα έζησε σε βάθος τις συνέπειες του μισαλλόδοξου αντιπολιτικού...

Μ. Χριστοδουλάκης: «Η Ελλάδα έζησε σε βάθος τις συνέπειες του μισαλλόδοξου αντιπολιτικού λόγου»

«Στο Βερολίνο, προσκεκλημένος του Ιδρύματος Friedrich-Ebert-Stiftung μαζί με συναδέλφους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος από ολόκληρη την Ευρώπη, στο forum του FES για την άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη: Strategies against the Far Right», έγραψε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης στο Facebook.
«Συζητήσαμε γύρω από υπαρκτά παραδείγματα σε χώρες της Ευρώπης, για τις στρατηγικές που μπορούν να εξαλείψουν τη ρητορική μίσους αλλά και τα αιτία που δίνουν χώρο στις ακραίες φωνές και στον λαϊκισμό. Οι Ευρωεκλογές του Ιουνίου είναι πρόκληση για μια Ευρώπη συμπεριληπτική, με αλληλεγγύη και σεβασμό στη διαφορετικότητα, εθνική, θρησκευτική, κοινωνική ή οποιασδήποτε άλλης μορφής.

«Το ΠΑΣΟΚ και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές οφείλουν και θα είναι μπροστάρηδες σε αυτήν τη μάχη»

Αλλά είναι πρόκληση και για κάτι ακόμα. Να μπορέσουμε να απαντήσουμε όχι μόνο στις “αφορμές” αλλά και στις πραγματικές αιτίες της ανόδου της Ακροδεξιάς. Στη διεύρυνση των ανισοτήτων στην Ευρώπη, στην υπαναχώρηση του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής πολιτικής, αλλά και στο αίσθημα ανασφάλειας των λαών της Ένωσης μετά από τις πολυσύνθετες κρίσεις που έχουμε περάσει.
Η Ελλάδα έζησε σε βάθος τις συνέπειες του μισαλλόδοξου αντιπολιτικού λόγου, με τον κίνδυνο της ανάκαμψης του να είναι πάντα υπαρκτός. Το ΠΑΣΟΚ και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές οφείλουν και θα είναι μπροστάρηδες και σε αυτήν τη μάχη. Με την πολιτική και τις προτάσεις μας στο προσκήνιο, με το θάρρος και την αυτοπεποίθηση των ιδεών μας. Μόνο με αυτές πηγαίνουν οι κοινωνίες μας μπροστά. Ενωμένες και για όλους».
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας