Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑ. Γεωργιάδης στα εγκαίνια αίθουσας για συγγενείς παιδιών στο «Αγία Σοφία» -...

Α. Γεωργιάδης στα εγκαίνια αίθουσας για συγγενείς παιδιών στο «Αγία Σοφία» – Ένας χώρος αξιοπρέπειας για τις οικογένειες που φέρνουν τα παιδιά τους»

Στην τελετή εγκαινίων της πρώτης αίθουσας για συγγενείς των παιδιών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία» παραβρέθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με τον ίδιο να χαρακτηρίζει τον ξενώνα που θα μπορεί να φιλοξενήσει τρεις ως «Πνεύμονα υγείας και αξιοπρέπειας».

Ο ξενώνας θα μπορεί να φιλοξενήσει τρεις οικογένειες. Θα έχουν τρία διαμερίσματα με κουζίνα, χώρο ανάπαυσης, και κρεβατοκάμαρα

«Θα παραδώσουμε στον ελληνικό λαό προς χρήση μέσα σε αυτά τα δύο νοσοκομεία που στο σύνολό τους αποτελούν το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο στα Βαλκάνια, έναν χώρο αξιοπρέπειας για τις οικογένειες που φέρνουν τα παιδιά τους για να μπορούν να διαμένουν για ένα μικρό χρονικό διάστημα σε έναν όμορφο χώρο πλησίον των παιδιών τους, όταν αυτά υποβάλλονται στις αναγκαίες θεραπείες.

Η πρωτοβουλία έχει αναληφθεί από μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία. Οι άνθρωποι της εταιρείας αυτής ήρθαν στο γραφείο μου πριν από λίγο καιρό και μου εξεδήλωσαν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε αυτή τη χορηγία. Τους ενθάρρυνα, αποδέχθηκα τη δωρεά, τους υπέδειξα το χώρο στο νοσοκομείο παίδων. Για εμάς, το νοσοκομείο αυτό δεν είναι ένα απλό νοσοκομείο. Είναι το βασικό μας νοσοκομείο για τα παιδιά μας. Για αυτό και προκηρύξαμε πολλές νέες θέσεις σε αυτό το νοσοκομείο, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, μαζί με τον αρμόδιο υφυπουργό, τον κύριο Θεμιστοκλέους. Ήδη έχουμε εντάξει όλα μας τα προγράμματα Στο νοσοκομείο αυτό και τώρα φέρνουμε και αυτή τη χορηγία. Είναι μια πολύ μεγάλη δαπάνη συνολικής αναβάθμισης των δύο αυτών νοσοκομείων, όπου στη συνέργεια που θα γίνει και με το «Ελπίδα» θα δημιουργήσει ένα πνεύμονα υγείας για τα παιδιά μας. Το έργο θα είναι έτοιμο σε ένα χρόνο από σήμερα, ίσως και κάπως λιγότερο», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας