Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚ. Αρβανίτης: Λέει πώς με την παρέμβασή του η κυβέρνηση θα διορθώσει...

Κ. Αρβανίτης: Λέει πώς με την παρέμβασή του η κυβέρνηση θα διορθώσει τα κακώς κείμενα

Στροφή κάνει, μετά τις αντιδράσεις, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, σχετικά με τις δηλώσεις του για το γνωστό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, που κατηγορεί την Ελλάδα για παραβιάσεις του Κράτους Δικαίου και υπονόμευση της ελευθεροτυπίας, ενώ απειλεί ότι θα κοπούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια αν δεν συμμορφωθεί με τις συστάσεις που κάνει.

Ενώ επιμένει στην παραδοχή ότι συμμετείχε στη σύνταξη του ψηφίσματος και ειδικότερα στο άρθρο 27 για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αναφορικά με ότι αυτό συνεπάγεται περικοπή ευρωπαϊκών κονδυλίων στη χώρα μας, λέγοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την παρέμβασή του δεν βάζει μπροστά τα μέτρα που θα έκανε σε περίπτωση Πολωνίας.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, με την παρέμβασή του δίδεται ο χρόνος στην κυβέρνηση να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Στην επισήμανση των αντιφάσεων του κ. Αρβανίτη, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αυτά τα έχει πει εδώ και ένα μήνα.

Στην ερώτηση αν πρέπει να περικοπούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια προς τη χώρα, ο κ. Αρβανίτης είπε πως αν παρακλίνει η Ελλάδα από το κράτος δικαίου, τότε θα πρέπει να ισορροπήσει, αλλιώς θα έχει κυρώσεις.

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μίλησε για «κυνική ομολογία» του Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος είχε αναφέρει πως συνέβαλε ουσιαστικά στη συγγραφή του άρθρου 27 του ψηφίσματος, που σχετίζεται με τη χρηματοδότηση ή μη της Ελλάδας εάν δεν συμμορφωθεί σε ευρωπαϊκές οδηγίες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας