Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΓ. Σαρακιώτης για Κασσελάκη: «Είναι εταιρεία στις ΗΠΑ, δεν είναι off shore...

Γ. Σαρακιώτης για Κασσελάκη: «Είναι εταιρεία στις ΗΠΑ, δεν είναι off shore εταιρεία»

Δεν είναι off shore εταιρεία λέει ο Γιάννης Σαρακιώτης με αφορμή τη δικαστική έρευνα που έχει διαταχθεί για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Μιλώντας στο στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει πει ότι είναι στη διάθεση της δικαιοσύνης. Γνωρίζουμε όλοι ότι διατηρεί επιχειρήσεις στο εξωτερικό, δεν το έκρυψε ποτέ, το αντίθετο μάλιστα από την πρώτη στιγμή παρουσίασε και την προσωπική του ζωή και την οικονομική του κατάσταση δεν έχει μείνει τίποτα κρυφό γιατί έτσι οφείλουν οι πολιτικοί.

«Οι περισσότεροι πολιτικοί της Ελλάδας δεν έχουν δουλέψει ποτέ»

Είναι εταιρεία στις ΗΠΑ, δεν είναι off shore εταιρεία. Καλοδεχούμενη οποιαδήποτε έρευνα, ο Στ. Κασσελάκης δούλεψε για πολλά χρόνια στο εξωτερικό, ήταν επιτυχημένος επιχειρηματίας γιατί οι περισσότεροι πολιτικοί της Ελλάδας δεν έχουν δουλέψει ποτέ στον ιδιωτικό τομέα και πολλοί εξ αυτών ομνύουν στο όνομα της αριστείας και του ιδιωτικού τομέα και δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο στη ζωή τους. Εμείς έχουμε έναν πρόεδρο ο οποίος έχει εργαστεί και έχει επιτύχει στο εξωτερικό σε πολύ δύσκολες συνθήκες αυτό είναι προς τιμήν του, όπως είναι προς τιμήν του το γεγονός ότι σε δυσκολίες του κόμματος το ενισχύει οικονομικά είτε με δάνειο είτε χωρίς δάνειο».

Ερωτηθείς αν θα είναι πολιτικό ζήτημα στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι έχει off shore εταιρεία ο κ. Κασσελάκης είπε: «Θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες όπως το έχει δηλώσει και ο ίδιος, θα προχωρήσει στην πώληση των εταιρειών. Θα τις πουλήσει και δεν θα υπάρχει κανένα ζήτημα».

Όσο για το αν είναι σύμφωνοι στο ΣΥΡΙΖΑ με την άσκηση βέτο στην Αλβανία για την υπόθεση Μπελέρη είπε: «Είναι δεδομένο ότι η απόφαση της Δικαιοσύνης σε βάρος του νόμιμα εκλεγμένου δημάρχου της Χειμάρρας μας προβληματίζει, εγείρει σοβαρά ζητήματα καθώς βλέπουμε ότι η αλβανική κυβέρνηση παρεμβαίνει διαρκώς και στη Δικαιοσύνη. Παρακολουθούμε στενά το συγκεκριμένο θέμα και προσβλέπουμε στον έμπρακτο σεβασμό από την πλευρά της Αλβανίας του κράτους δικαίου. Παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις και θα τοποθετηθούμε αν φτάσει αυτή η στιγμή».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας