Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΤηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μπλίνκεν: Συνομιλίες για τις διμερείς σχέσεις και την...

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μπλίνκεν: Συνομιλίες για τις διμερείς σχέσεις και την Ουκρανία

Τις ευχαριστίες της αμερικανικής κυβέρνησης για τη συνεχιζόμενη συνεισφορά της Ελλάδας στην ασφάλεια της Ουκρανίας, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν

Τις ευχαριστίες της αμερικανικής κυβέρνησης για τη συνεχιζόμενη συνεισφορά της Ελλάδας στην ασφάλεια της Ουκρανίας, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «Ο Υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, μίλησε εχθές με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Υπουργός και ο Πρωθυπουργός επιβεβαίωσαν τη σημασία της διμερούς σχέσης μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και Ελλάδας και των κοινών αξιών ως συμμάχων του ΝΑΤΟ για την προώθηση της ειρήνης και της ευημερίας.

Ακόμη, ο κ. Μπλίνκεν ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη συνεχιζόμενη συνεισφορά της Ελλάδας στην ασφάλεια της Ουκρανίας», τονίσθηκε στην επίσημη ενημέρωση.

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη στις 9 το πρωί θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Μαρσέλ Τσολάκου στην έδρα της ρουμανικής κυβέρνησης, ενώ, στις 12:00, θα μιλήσει στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας