Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΜήνυμα Μητσοτάκη στον Πούτιν: «Δεν θα μας φοβίσετε, συνεχίζουμε να στηρίζουμε την...

Μήνυμα Μητσοτάκη στον Πούτιν: «Δεν θα μας φοβίσετε, συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία» (vid)

Μήνυμα στον Βλαντιμίρ Πούτιν, λίγες ώρες μετά την ρωσική επίθεση στην Οδησό όπου ο ίδιος βρέθηκε χθες για να συναντήσει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έστειλε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στο συνέδριο του ΕΛΚ, που πραγματοποιείται στο Βουκουρέστι, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στην Ουκρανία τονίζοντας ότι η Μόσχα δεν μπορεί να φοβίσει την Αθήνα..

«Ήμουν με τον Πρόεδρο Ζελένσκι όταν ένας ρωσικός πύραυλος έπεσε κοντά στο λιμάνι της Οδησσού. Στέλνουμε μήνυμα στο Κρεμλίνο: δεν θα μας φοβίσετε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους πολίτες της Ουκρανίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε σημειώνοντας ότι «στηρίζουμε στρατιωτικά και οικονομικά την Ουκρανία και στέλνουμε το μήνυμα ότι καμία παραβίαση του διεθνούς δικαίου δεν θα γίνει δεκτή από την ευρωπαϊκή οικογένεια».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στις επιτυχίες της κυβέρνησης τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «πετύχαμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης χωρίς να διαταράξουμε τις δημοσιονομικές ισορροπίες. Αλλά δεν θα μπορούσαμε να το καταφέρουμε αυτό χωρίς σημαντική ευρωπαϊκή υποστήριξη».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας