Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΔημοσκόπηση ALCO: Σταθερά πρώτη η ΝΔ - «Στην κόψη του ξυραφιού» η...

Δημοσκόπηση ALCO: Σταθερά πρώτη η ΝΔ – «Στην κόψη του ξυραφιού» η μάχη για το δεύτερο κόμμα

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO, οι πολίτες ζητούν δικαίωση για θύματα από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών την 28η Φεβρουαρίου 2023, αφού το 77% των πολιτών θεωρεί πως υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης

Οι πολίτες ζητούν δικαίωση για θύματα από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών την 28η Φεβρουαρίου 2023, αφού το 77% των πολιτών θεωρεί πως υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO, τα στοιχεία της οποίας δημοσιοποιήθηκαν στο αποψινό (07/03) κεντρικό δελτίο του Τ/Σ ALPHA.

alco2_abfe1.jpg

Επίσης, το 77% των συμμετεχόντων στο ερώτημα «πιστεύετε ότι μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, έχουν γίνει όσα πρέπει ώστε να μην επαναληφθεί», απαντά «Όχι».

alco4_6d76e.jpg

alco3_ab096.jpg

ΣΥΡΙΖΑ: «Ισχυρή» η επόμενη μέρα μετά το Συνέδριο, αλλά «αρνητική» η άποψη για τον Στέφανο Κασσελάκη

Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια του… επεισοδιακού Συνεδρίου, το 57% λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «βγήκε» ενισχυμένος μετά τη διαδικασία, ωστόσο, δεν φαίνεται πως άλλαξε ούτε η εκλογική του δύναμη, ούτε όμως και η αρνητική άποψη του κόσμου για τον Στέφανο Κασσελάκη, αφού το 37% λέει πως παραμένει «το ίδιο κακή» και το 22% ότι εξελίχθηκε προς το χειρότερο.

alco5_bd924.jpg

alco7_f2f5c.jpg

alco6_99107.jpg

alco8_b7d64.jpg

Η πρόθεση ψήφου στις Ευρωεκλογές

Σταθερά πρώτη αλλά με μειωμένο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ για τις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO για την Alpha η ΝΔ συγκεντρώνει 27,10%, με την απάντηση «δεν ξέρω / δεν απαντώ» με 17,8% να ακολουθεί και μετά έρχεται το ΠΑΣΟΚ 11,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 10,5%. Φαίνεται ότι η μάχη για τη δεύτερη θέση θα είναι οριακή μέχρι και την τελευταία ψήφο.

Το ΚΚΕ φτάνει το 8,9%, στο 6,4% η Ελληνική Λύση και η Νίκη στο 3,6%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3%, η Νέα Αριστερά με 2,8% και στο 2,5% οι Σπαρτιάτες.

Σημειώνεται ότι αυξάνονται οι αναποφάσιστοι που από το 16%, ανεβαίνουν στο 17,8% και αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στα εκλογικά αποτελέσματα.

δημοσκοπηση alco

 

Ως προς τα κριτήρια της ψήφου οι πολίτες δίνουν περισσότερο βάση στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, στις αγροτικές κινητοποιήσεις παρά στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών όπως φαίνεται και από τα ευρήματα της δημοσκόπησης.

dimoskopisi alco1 98672

dimoskopisi alco3 a8e41

alco10_944d9.jpg

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας