Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΤα πρώτα ονόματα του Ανδρουλάκη για το ευρωψηφοδέλτιο

Τα πρώτα ονόματα του Ανδρουλάκη για το ευρωψηφοδέλτιο

Μέσα στο Μάρτιο αναμένεται να ανακοινωθούν σταδιακά οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ για τις Ευρωεκλογές. 

Μέσα στο Μάρτιο αναμένεται να ανακοινωθούν σταδιακά οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ για τις Ευρωεκλογές.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχει συχνές συναντήσεις με βουλευτές και στελέχη του κόμματος για να καταρτίσει το επικοινωνιακό του σχέδιο. Στην ουσία, αυτές οι επαφές γίνονται για να διαμορφωθεί ένα ενιαίο πλάνο όσον αφορά τα κεντρικά μηνύματα που πρέπει να εκπέμπει το ΠΑΣΟΚ.

Στόχος του κόμματος της Χαριλάου Τρικούπη είναι τον Απρίλιο να έχει ανακοινωθεί η πλειοψηφία του ευρωψηφοδελτίου.

Προσωπικό «στοίχημα» του Νίκου Ανδρουλάκη είναι να κατέβει στις Ευρωεκλογές ο πρώην υπουργός και καθηγητής Γιάννης Μανιάτης. Δεν ήταν καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι βρέθηκε σχεδόν σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος στην παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του πρώην Υπουργού.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους πρώτους υποψηφίους θα βρίσκονται ο οικονομολόγος Ηλίας Κικίλιας, ο πρώην αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών και νυν τομεάρχης Περιβάλλοντος του κόμματος Παναγιώτης Δημόπουλος, η δικηγόρος και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Δανάη Τσάκαλου, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Όλγα Μαρκογιαννάκη και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και δικηγόρος Παναγιώτης Γκανιάτσος. Επίσης, υποψήφιοι θα είναι ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής, αλλά και ο επικεφαλής της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Τσούμας.

Υποψήφιος θα είναι φυσικά και ο νυν ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου, ενώ προς το ΠΑΣΟΚ κινείται και ο Συνταγματολόγος και πρώην Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.

Με άρωμα γυναίκας

Από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης υποψήφιες θα είναι η πρώην Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης με τον Σταύρο Αρναουτάκη, Έφη Κουτεντάκη, η Αντιδήμαρχος του Δήμου Ωραιοκάστρου Χριστίνα Αλίρη και η δημοτική Σύμβουλος του δήμου Καλαμαριάς Χριστίνα Φοροπούλου.

Από τη νέα γενιά υποψήφιος θα είναι και ο πολιτικός επιστήμονας Λευτέρης Καρχιμάκης (γιος του πρώην Γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Καρχιμάκη). Υποψήφιος ξανά με το ΠΑΣΟΚ θα είναι και ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλου.

Ωστόσο, ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι η απουσίες γυναικών από τις ευρωλίστες. Όποιες προσπάθειες και να έχουν γίνει δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα και φαίνεται ότι θα α επιχειρηθεί και η εκ των… έσω ανανέωση όπως έγινε και στις προηγούμενες Ευρωεκλογές.

Το μεγάλο στοίχημα του Νίκου Ανδρουλάκη

Το στοίχημα του προέδρου του κόμματος είναι να αποτυπωθεί στη συνείδηση των πολιτών ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο μόνος αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας, όπως σημειώνουν οι συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη.

Να είναι δηλαδή ολοκάθαρες οι διαχωριστικές γραμμές απέναντι στη «γαλάζια» παράταξη. Τα μηνύματα που θα εκπέμπει το κόμμα να έχουν αναφορές τόσο στο παρελθόν όσο και να εξηγούν τις προτάσεις του για το μέλλον.

Για τις δημοσκοπήσεις

Οι δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα φέρνουν το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση στις επερχόμενες εκλογές, σχετικά κοντά με τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά άγνωστος Χ παραμένει ποιο θα είναι τελικά το ποσοστό που θα συγκεντρώσει.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας