Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚ. Μητσοτάκης: Περισσότερη αστυνομία στους δρόμους, δικαιοσύνη για Τέμπη, ακρίβεια και κατώτατος...

Κ. Μητσοτάκης: Περισσότερη αστυνομία στους δρόμους, δικαιοσύνη για Τέμπη, ακρίβεια και κατώτατος μισθός

Περισσότεροι θα είναι οι αστυνομικοί στον δρόμο μετά την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με δήλωση του στον ΣΚΑΪ.

Ακόμα, είπε ότι μπορεί τα στοιχεία να δείχνουν ότι η εγκληματικότητα μειώνεται και μιλώντας για τέτοια περιστατικά είπε: «θα χτυπήσουμε την εγκληματικότητα. Μας απασχολεί και μας στενοχωρεί όλους και μας κινητοποιεί για να μην ξανασυμβούν.

Κατ’ αρχάς έχοντας έναν πιο αυστηρό αντιρατσιστικό νόμο, οι ένοχοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Έχουμε κάνει παρεμβάσεις για το bullying στα σχολεία, η ενίσχυση των σχολικών δομών με ψυχολόγους είναι στη σωστή κατεύθυνση. Υπάρχει μια αναγνώριση πως έχει ενταθεί η αστυνομική παρουσία στις γειτονιές που δρα αποτρεπτικά. Όσο χρησιμοποιούμε την τεχνολογία, απελευθερώνουμε και αστυνομικούς.

Αν δείτε τα στατιστικά, υπάρχει μείωση εγκληματικότητας, αν και αυτό δεν φαίνεται στην καθημερινότητα, το λέω. Υπάρχουν θετικά δείγματα στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας και στο οργανωμένο έγκλημα με την Greek Mafia και στα γήπεδα. Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι θετικά στα γήπεδα, όπως φαίνεται. Μπορούμε να εκφράσουμε την ικανοποίηση πως στα γήπεδα υπάρχουν αποτελέσματα και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ και ιδίως εκεί».

Έρχεται πλατφόρμα για το bullying

Έρχεται πλατφόρμα για τα περιστατικά bullying στα σχολεία με σκοπό να καταπολεμήσει περιστατικά βίας στα σχολεία.

Για τα επεισόδια οπαδικής βίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως στόχος είναι να μειωθούν ακόμα περισσότερο, καθώς ήδη με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση έχουν γίνει σημαντικά βήματα.

Μίλησε κυρίως για τον θάνατο του αστυνομικού στην περιοχή του Ρέντη και στη ναυτική φωτοβολίδα, ενώ σχετικά με τα δημοσιεύματα που θέλουν υπόλογη την κυβέρνηση ως προ τη συγκάλυψη για τη τραγωδία των Τεμπών είπε ότι πως η δικαιοσύνη θα δώσει απαντήσεις σε όλα και θα έχει τον τελικό λόγο.

Άκυρο το έκτακτο επίδομα Πάσχα

Ο πρωθυπουργός είπε πως «δεν θα δοθεί επίδομα Πάσχα. Έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο προϋπολογισμό. Πρέπει να ξέρουμε ότι θα υλοποιηθεί. Αν πρέπει να κάνουμε κάτι, θα κάνουμε κάτι στο τέλος του χρόνου. Θα μπορούσα να σκεφτώ ότι έρχονται εκλογές και άρα «δώσε κάτι», αλλά δεν θα το κάνω. Δεν θα δώσουμε επίδομα Πάσχα»

«Κάποιο προσπαθούν να χτίσουν καριέρες πάνω στα Τέπμη»

Τα Τέμπη θεωρεί ότι ήταν από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του, ειδικά όταν βρέθηκε στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος: «Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Τιμώ και σκύβω το κεφάλι στις οικογένειες των θυμάτων».

«Το τελευταίο που θέλουμε είναι ο δημόσιος διάλογος να πέσει θύμα φημών που αδικούν το μέγεθος της τραγωδίας και δεν βοηθούν στην αναζήτηση της αλήθειας και την απόδοση δικαιοσύνης. Τον τελευταίο λόγο μπορεί να έχει μόνο η δικαιοσύνη. Θεωρώ απολύτως λογικό η αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Εμείς σε άλλες στιγμές επιλέξαμε να μην κάνουμε το ίδιο», είπε και πρόσθεσε: «Λυπάμαι, αλλά κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί προσπαθούν να χτίσουν καριέρα πάνω σε σαχλαμάρες».

Κατώτατος μισθός και ακρίβεια

Η ακρίβεια «είναι το πρώτο και σημαντικότερο πρόβλημα. Πώς απαντάμε; Με αυξήσεις μισθών. Θα επιμείνω σε αυτό γιατί έχουμε θέσει στόχο το 2027 ο μέσος μισθός να είναι 1500 ευρώ και ο κατώτατος 950. Οι επιχειρήσεις πρέπει να πληρώσουν περισσότερο για να προσελκύσουν εργαζόμενους. Αυτή είναι η διαρθρωτική απάντηση αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό», είπε και πρόσθεσε ότι ο κατώτατος μισθός αναμένεται να φτάσει πιο πάνω και από 800 ευρώ. 

Πανεπιστήμια

Μιλώντας και για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, καθώς και την στάση της αντιπολίτευσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Στο βασικό επιχείρημα γιατί είναι η Ελλάδα η μόνη χώρα, μαζί με την Κούβα, που υπάρχει κρατικό μονοπώλιο δεν υπάρχει καμία απάντηση. Γιατί ο φοιτητής να μην έχει δυνατότητες επιλογής;».

«Αυτή τη στιγμή κινούμαστε εντός των δυνατοτήτων που μας δίνει το άρθρο 16, μέσω παραρτημάτων. Δεν υπήρχε ανάγκη αυτή τη στιγμή για να κάνουμε αυτό που κάναμε. Προφανώς, όταν αλλάξει το άρθρο 16 θα μπορούμε να κάνουμε περισσότερα» ανέφερε.

«Ας περιμένουμε να εκδηλωθεί ενδιαφέρον όσων θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Θέλουμε την Ελλάδα περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο. Το 2025 θα δούμε τα πρώτα απτά αποτελέσματα», είπε ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν σκεφτόμαστε να βάλουμε δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας