Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣτ. Κασσελάκης: «Θα δώσω στη Δικαιοσύνη τη σύμβαση δανεισμού στον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον...

Στ. Κασσελάκης: «Θα δώσω στη Δικαιοσύνη τη σύμβαση δανεισμού στον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον κληθώ»

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης στον Τ/Σ Mega.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης στον Τ/Σ Mega.

Αναφορικά με την περιοδεία του σε αρκετές περιοχές της χώρας, ο κ. Κασσελάκης επισήμανε ότι «Έχω λιώσει τα παπούτσια μου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στην Αρκαδία ήμουν σε συσκέψεις».

Σχετικά με τα όσα είδα το φως της δημοσιότητας για τις επιχειρήσεις του Στέφανου Κασσελάκη, ο ίδιος ανέφερε πως «μέρος μιας επιχείρησης ήταν τα αστακοκάραβα», ενώ τόνισε ότι έχει ήδη μεταβιβάσει τις μετοχές των εταιρειών που έχει στο εξωτερικό.

«Αυτός ο νόμος δημιουργήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για να μη βγάζουν Έλληνες πολιτικοί “μαύρα” έξω, όχι για να αναγκάζονται να φέρνουν απόδημοι “άσπρα” μέσα», συμπλήρωσε ο Στέφανος Κασσελάκης. Συμπλήρωσε πως «αν κληθώ να δώσω εξηγήσεις, θα τις δώσω στη Δικαιοσύνη», ενώ τόνισε πως δεν έχει κάτι (επιχειρηματικό) στο εξωτερικό.

Τα χρήματα έχουν επιστραφεί στην Osios και μάλιστα με ζημία λόγω κράτησης ποσοστού καθώς επρόκειτο για έμβασμα, είπε ο ίδιος. «Θα δώσω στη Δικαιοσύνη τη σύμβαση δανεισμού στον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον κληθώ», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Συμπλήρωσε πως στο εξωτερικό αν ο πρόεδρος ενός κόμματος επιθυμεί, μπορεί να δανείσει χρήματα στο κόμμα του.

Η φοροελάφρυνση στα αγαθά

Η φοροελάφρυνση στα αγαθά, όπως ανέφερε πως οφείλει να είναι μόνιμη, ενώ εστίασε στο ηλεκτρικό ρεύμα, με τη ΔΕΗ να μοιράζει μέρισμα 5%, κατά τα όσα πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο εγώ ως πρωθυπουργός να ρίξω τη χώρα στα βράχια», πρόσθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για έκρηξη ανάπτυξης και πτώση της φοροδιαφυγής. «Κατάργηση προκαταβολής φόρου εισοδήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τις τηλεοπτικές άδειες

Αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως ο κύκλος 2015-2019 έχει κλείσει. «Έχει ανοίξει ένας νέος. Τότε ήμουν στην Αμερική». «Ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης χαίρουν της εμπιστοσύνης μου», είπε ο ίδιος. Σχετικά με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για ατυχείς παρεμβάσεις, ο κ. Κασσελάκης είπε «δεν γνωρίζω τα κίνητρα του κάθε υπουργού», για εκείνη την περίοδο. Είπε επίσης πως «αν όντως υπήρχαν ατυχείς παρεμβάσεις, ας τις κρίνει η Δικαιοσύνη».

Για τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται ο Αλέξης Τσίπρας να τον αμφισβητήσει μετά τις ευρωεκλογές. «Ο Αλέξης είναι ο τέως πρόεδρος του κόμματος είναι ο πρώην πρωθυπουργός. Έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του για το κόμμα, τον χώρο, την ευρύτερη Κεντροαριστερά.

Οι αξίες μας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες, θέλουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη του τόπου, αυτό θα κάνουμε», είπε. Ερωτηθείς αν τον θεωρεί υπονομευτή του, σημείωσε «όχι με τίποτα».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας