Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣτ. Κασσελάκης: «Οι Ευρωεκλογές του 2024 κρίνουν το μέλλον της Ε.Ε.»

Στ. Κασσελάκης: «Οι Ευρωεκλογές του 2024 κρίνουν το μέλλον της Ε.Ε.»

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει ευρωεκλογών, στην εκδήλωση «Για μια άλλη Ευρώπη».

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει ευρωεκλογών, στην εκδήλωση «Για μια άλλη Ευρώπη».

«Σας καλωσορίζω στον αγώνα που ξεκινάμε για τη μεγάλη προοδευτική αντεπίθεση στην Ελλάδα και την Ευρώπη!», ξεκίνησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την ομιλία του και συμπλήρωσε:

«Έχουμε πει ότι στον νέο ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε να ακούμε τους πολίτες και να συνδιαμορφώνουμε μαζί τους ρεαλιστικές προτάσεις για τις ζωές όλων μας».

Στις 22 Μαρτίου θα ανακοινωθεί η λίστα των υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στις προκριματικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 14 Απριλίου. Όπως επισημαίνεται «όσοι θα συμμετάσχουν στις προκριματικές θα πρέπει να είναι ή να εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Οι Ευρωεκλογές του 2024 κρίνουν το μέλλον της Ε.Ε.

«Ευρώπη σημαίνει ασφάλεια, λαοί ενωμένοι, ανοικτά σύνορα για τους πολίτες της. Ταυτόχρονα, όμως, υπάρχουν και αυστηροί περιορισμοί. Για την κοπέλα στο τέλος του βίντεο (σ.σ. που προβλήθηκε), η χώρα μας το μόνο κοινό που έχει με την υπόλοιπη Ευρώπη είναι το Ευρώ. Και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει», σημείωσε ο κ. Κασσελάκης και συνέχισε:

Κάποιοι, επειδή αισθάνονται την Ευρωπαϊκή Ένωση ως κάτι γραφειοκρατικό και απόμακρο. Κατανοητό, αφού δεν είναι εύκολο για τους πολίτες να κατανοήσουν την περίπλοκη δομή των ευρωπαϊκών θεσμών ή την γραφειοκρατική γλώσσα των επίσημων κειμένων και αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αλήθεια είναι ότι οι ευρωεκλογές της ενάτης Ιουνίου είναι κομβικής σημασίας. Θα κρίνουν το μέλλον και την προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια κρίσιμη ιστορική περίοδο. Θα κρίνουν αν η ΕΕ θα συνεχίσει να υπάρχει ως πεδίο διεκδίκησης περισσότερων δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, ελευθεριών και δημοκρατίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αγωνίζεται για μια δημοκρατική, κοινωνική, πράσινη Ευρώπη. Την Ευρώπη των λαών και των δικαιωμάτων. Την Ευρώπη της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνοχής και της ασφάλειας. Την Ευρώπη της εργασίας και της ευημερίας των πολλών. Την Ευρώπη της περιφερειακής ανάπτυξης και της ψηφιακής σύγκλισης προς όφελος όλων των λαών της. Την Ευρώπη ως παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας στον κόσμο.

Αγωνιζόμαστε στην Ελλάδα και την Ευρώπη για ισχυρή δημοκρατία και ισχυρό κράτος δικαίου. Παλεύουμε κατά της alt-right δεξιάς, κατά των διακρίσεων, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, της ομοφοβίας, του σεξισμού.

Αυτός ο αγώνας είναι αναγκαίος περισσότερο από ποτέ, σε μία περίοδο που ενισχύονται οι ακροδεξιές δυνάμεις στην Ευρώπη και η ευρωπαϊκή Δεξιά κάνει σαφή ακροδεξιά στροφή, προκειμένου να διατηρήσει ή να κερδίσει την εξουσία.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενσωματώνει μια ισχυρή ακροδεξιά

Έτσι και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία έχει ενσωματώσει μια ισχυρή ακροδεξιά συνιστώσα με τα προερχόμενα από την Ακροδεξιά του ΛΑΟΣ στελέχη να είναι κεντρικοί υπουργοί και να έχουν κεντρικούς ρόλους.

Αλλά και με το χάδι πλέον προς την παλιά, σκληρή Δεξιά. Όπως είδατε και στο σήμα της ΝΔ για τα πενήντα χρόνια τους, ο πυρσός επέστρεψε. Και τα σύμβολα λένε πολλά για το περιεχόμενο της πολιτικής.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη υπονομεύει συστηματικά το κράτος δικαίου, τη δικαιοσύνη, την ελευθερία του λόγου και της ενημέρωσης. Τελικά την ίδια τη δημοκρατία, ντροπιάζοντας τη χώρα μας στην Ευρώπη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας