Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΔημοσκόπηση της GPO: Σταθερά πρώτη η Νέα Δημοκρατία - Ξανά δεύτερος ο...

Δημοσκόπηση της GPO: Σταθερά πρώτη η Νέα Δημοκρατία – Ξανά δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ

Μετά από συνεχόμενες δημοσκοπήσεις που τον έβγαζαν στην τρίτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη πέρασε ξανά στη δεύτερη!

Μετά από συνεχόμενες δημοσκοπήσεις που τον έβγαζαν στην τρίτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη πέρασε ξανά στη δεύτερη!

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της GPO για το Τ/Σ STAR, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 11,7% στην πρόθεση ψήφου, με τη Νέα Δημοκρατία να φτάνει στο 28,8 και φυσικά παίζει χωρίς αντίπαλο.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με το 11,4% ενώ το ΚΚΕ παραμένει σταθερά στην 4η θέση με 7,8%.

Δείτε τα αποτελέσματα:

 

Η Νέα Δημοκρατία με 34,8% εξασφαλίζει προβάδισμα 19,5 μονάδων στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στην δεύτερη θέση με 14,3% έναντι 13,9% του ΠΑΣΟΚ. ΚΚΕ 9,5%, Ελληνική Λύση 8% και ακολουθούν Νίκη 3,4%, Νέα Αριστερά 3%, Πλεύση Ελευθερίας 2,9%, Δημοκράτες -Α.Λοβέρδος 2,6%, Μέρα 25 2,3% και Σπαρτιάτες 1,8%.

Δημοσκόπηση GPO στο Star

Ως προς τα κριτήρια της ψήφου των ευρωεκλογών, το 53,9% δηλώνει ότι θα επηρεαστεί περισσότερο από τα θέματα εσωτερικής επικαιρότητας, το 26,1% από τις προσωπικότητες των υποψηφίων και μόνο το 18.8% θα επηρεαστεί από τα ευρωπαϊκά θέματα.

Το 42,1% θέλει στις ευρωεκλογές να στείλει μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση, το 35,4% να στηρίξει το κόμμα που συνήθως επιλέγει και το 17,5% να στηρίξει την κυβέρνηση.

Δημοσκόπηση GPO στο Star

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, δεύτερος ο…κανένας

Ως καταλληλότερο πρωθυπουργό κρίνουν οι πολίτες στην δημοσκόπηση της GPO για το Star τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η δεύτερη θέση καθώς τόσο του Στέφανου Κασσελάκη όσο και του Νίκου Ανδρουλάκη προηγείται ο… κανένας.

 

Για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και τις παρεμβάσεις Τσίπρα

Το 61,2% των πολιτών θεωρεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ του αποδυναμώθηκε και μάλλον αποδυναμώθηκε. Αντίθετα μεταξύ όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ το 69,8% εκτιμά ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ενισχύθηκε και μάλλον ενισχύθηκε.

synedrio_SYRIZA_efa58.jpg

synedrio_SYRIZA_II_66970.jpg

Σχετικά με τις παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα, το 67,8% των πολιτών θεωρεί ότι αυτές είχαν σκοπό να αποδυναμώσουν και μάλλον να αποδυναμώσουν τον Στ. Κασσελάκη. Το ποσοστό αυτό είναι πλειοψηφικό με 46,2% και μεταξύ όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

parembash_Tsipra_9a5d9.jpg

parembash_Tsipra_II_5c798.jpg

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας