Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΟ «ατομικός κουμπαράς» προσέλκυσε 120.000 εργοδότες

Ο «ατομικός κουμπαράς» προσέλκυσε 120.000 εργοδότες

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, τόνισε πως το ανταποδοτικό Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ) χρήζει αναγνώρισης από τους πολίτες, καθώς έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 350.000 αιτήσεις.

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, τόνισε πως το ανταποδοτικό Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), στο οποίο είχε αναφερθεί εκτενώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη, χρήζει αναγνώρισης από τους πολίτες, καθώς έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 350.000 αιτήσεις.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ο κ. Τσακλόγλου δήλωσε ότι στο σύστημα μετέχουν 120.000 εργοδότες και τα υπό διαχείριση κεφάλαια που συγκεντρώνονται από τις εισφορές ανέρχονται σε περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για ανθρώπους που ήταν 35 ετών όταν ξεκίνησε η εφαρμογή του την 1.1.2022. Ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων τόνισε παράλληλα ότι έχει μειωθεί δραματικά ο αριθμός των εκκρεμουσών συντάξεων στις 23.000 και ότι πρόκειται για περιπτώσεις με αυξημένο βαθμό περιπλοκότητας, όπως για παράδειγμα δικαστικές εκκρεμότητες κ.ά.

Αναφερόμενος ο υπουργός στο δημογραφικό πρόβλημα και το κατά πόσον η γήρανση του πληθυσμού θα προκαλέσει προβλήματα χρηματοδότησης στο ασφαλιστικό, ο υφυπουργός δήλωσε ότι εάν δεν αλλάξουν οι κανόνες που ισχύουν σήμερα, το σύστημα θα παραμείνει βιώσιμο και μάλιστα θα μειωθεί και η συμμετοχή του κρατικού προϋπολογισμού στο ασφαλιστικό τα επόμενα χρόνια. Επισήμανε πως γίνονται ανά τριετία αναλογιστικές μελέτες και θα υπάρξουν αναπροσαρμογές στο σύστημα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας