Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήN. Kεραμέως: Έρευνα μέχρι τέλους για την υπόθεση των ηλεκτρονικών διευθύνσεων

N. Kεραμέως: Έρευνα μέχρι τέλους για την υπόθεση των ηλεκτρονικών διευθύνσεων

«Κάναμε πράξη αυτό που είπαμε από την πρώτη στιγμή, έρευνα μέχρι τέλους για να μην υπάρχει καμία απολύτως σκιά», δήλωσε η υπουργός, υπενθυμίζοντας ότι αυτό πραγματοποιήθηκε μόλις εντός δύο εβδομάδων από τη στιγμή που ανέκυψε το ζήτημα.

Σχετικά με την υπόθεση των ηλεκτρονικών διευθύνσεων που περιήλθαν στα χέρια της κυρίας Ασημακοπούλου πήρε θέση η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ANT1, η κυρία Κεραμέως υπενθύμισε ότι από την πρώτη στιγμή που ήρθαν στην επιφάνεια οι πρώτες καταγγελίες δόθηκε εντολή να διεξαχθεί έρευνα, μέχρι τέλους, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Αναφερόμενη στην επίμαχη υπόθεση, εξήγησε ότι αυτή έλαβε χώρα τη χρονική περίοδο μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2023, όταν το υπουργείο Εσωτερικών ήταν υπό υπηρεσιακή ηγεσία. Κατά την περίοδο αυτή, συνεργάτης του τότε υπεύθυνου για τις εκλογές γενικού γραμματέα Μιχάλη Σταυριανουδάκη, εξήγαγε ηλεκτρονικές διευθύνσεις αποδήμων στον γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού της Νέας ΔημοκρατίαςΝίκο Θεοδωρόπουλο. Εν συνεχεία, εκείνος τις μεταβίβασε στην κυρία Ασημακοπούλου. Σημείωσε δε ότι οι ενέργειες των εμπλεκομένων στην υπόθεση προφανώς ελέγχονται από τις αρμόδιες αρχές.

Η κυρία Κεραμέως διευκρίνισε ότι το ζήτημα αφορά την προστασία προσωπικών δεδομένων και όχι τις εκλογικές διαδικασίες ή την επιστολική ψήφο, θυμίζοντας ότι έλαβε χώρα 8 μήνες πριν από την ψήφιση της επιστολικής ψήφου και προηγήθηκε ακόμη και του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφορικά με τις ευθύνες που προσπαθούν να της καταλογίσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης σχολίασε ότι «αυτό είναι ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο» υπενθυμίζοντας ότι προσπαθούν να της αποδώσουν ευθύνες για κάτι που έγινε την περίοδο μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου 2023, όταν δηλαδή η ίδια ήταν υπουργός Παιδείας και εν συνεχεία υποψήφια βουλευτής αντίστοιχα.

«Έχει και ο λαϊκισμός ένα όριο» σχολίασε δηκτικά. «Και σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για έκνομη ενέργεια συγκεκριμένων προσώπων σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή» τόνισε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας