Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑίτημα για άρση ασυλίας των Καραμανλή και Σπίρτζη από Καρυστιανού – Ασλανίδη

Αίτημα για άρση ασυλίας των Καραμανλή και Σπίρτζη από Καρυστιανού – Ασλανίδη

Με επίσημο αίτημα προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, η Μαρία Καρυστιανού και ο Παύλος Ασλανίδης ζήτησαν την άρση της βουλευτικής ασυλίας των πρώην Υπουργών Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή και Χρήστου Σπίρτζη

Με επίσημο αίτημα προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, η Μαρία Καρυστιανού και ο Παύλος Ασλανίδης ζήτησαν την άρση της βουλευτικής ασυλίας των πρώην Υπουργών Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή και Χρήστου Σπίρτζη, μία μέρα πριν από τη συνεδρίαση στην Ολομέλεια επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

Οι γονείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, ζητούν τη συμμόρφωση του ελληνικού Κοινοβουλίου με τις διατάξεις του ενωσιακού δικαίου, ώστε να καταστεί αυτοδίκαια ανεφάρμοστο το άρθρο 86 του Συντάγματος για την ποινική ευθύνη υπουργών.

Στο αίτημα σημειώνεται –μεταξύ άλλων– πως η συγκεκριμένη συνταγματική πρόβλεψη «παρεμποδίζει την εφαρμογή των διατάξεων της ευρωπαϊκής εισαγγελίας ως προς τη διεξαγωγή της έρευνας, δίωξης και επιβολής του νόμου για εικαζόμενες αξιόποινες πράξεις» των Κώστα Αχ. Καραμανλή και Χρήστου Σπίρτζη.

Πιο συγκεκριμένα στο αίτημα της Μαρίας Καρυστιανού και του Παύλου Ασλανίδη αναφέρεται το εξής:

«Να συμμορφωθεί το ελληνικό Κοινοβούλιο με τις διατάξεις του πρωτογενούς και παράγωγου δικαίου της Ε.Ε, που έχουν άμεσο αποτέλεσμα και να σεβαστεί την υπεροχή του δικαίου της Ε.Ε, που επιβάλλει να καταστεί αυτοδικαίως ανεφάρμοστη η διάταξη του άρθρου 86 του Συντάγματος ως εθνικός κανόνας ειδικής μεταχείρισης των μελών της κυβέρνησης, Δεδομένου ότι παρεμποδίζει την εφαρμογή των διατάξεων της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας ως προς τη διεξαγωγή έρευνας, δίωξης και επιβολής του νόμου για εικαζόμενες αξιόποινες πράξεις των πρώην υπουργών μεταφορών και υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και Κωνσταντίνου Καραμανλή, που σχετίζονται με τη σύμβαση 717/2014, προς διασφάλιση των οικονομικών συμφερόντων της Ε.Ε».

Σημειώνεται πως αύριο Τετάρτη θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα των βουλευτών της ΝΔ της Εξεταστικής Επιτροπής για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας