Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣΥΡΙΖΑ: Επιχειρηματικές κινήσεις μέσα στο λαβύρινθο της Kasselakis’ Family

ΣΥΡΙΖΑ: Επιχειρηματικές κινήσεις μέσα στο λαβύρινθο της Kasselakis’ Family

Οι επιχειρηματικές κινήσεις της οικογένειας Κασσελάκη δημιουργούν διαχρονικά ένα μεγάλο λαβύρινθο. Πριν από λίγο καιρό ο Στέφανος Κασσελάκης είχε παραδεχτεί ότι παραβίασε το νόμο που είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αναφέρει ότι απαγορεύεται ρητά να συμμετέχει -είτε στο κεφάλαιο, είτε στη διοίκηση οποιοδήποτε πρόσωπο να έχει ταυτόχρονα την ιδιότητα του προέδρου πολιτικού κόμματος που εκπροσωπείται στη Βουλή και αυτή του ιδιοκτήτη ή του διαχειριστή αλλοδαπής εταιρείας. Μάλιστα δήλωσε έτοιμος να πληρώσει το πρόστιμο που θα του επιβληθεί και μεταβίβασε τις συμμετοχές του στις εταιρείες. Ακόμη ο κ. Κασσελάκης πρόκειται να καταθέσει δήλωση «πόθεν έσχες» στο τέλος Ιουνίου.

ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ «GOVNEWS WEEKLY» #13

Πριν παρουσιαστεί για την στρατιωτική του θητεία ο κ. Κασσελάκης είχε πει ότι παραμένει σε αντιδικία με την εισηγμένη μητρική εταιρεία της Tiptree Marine, της οποίας υπήρξε CEO για την είσπραξη δεδουλευμένων και μπόνους.

Το ποσό λοιπόν που διεκδικεί φτάνει τα 15,5 εκατ. δολάρια καθώς κατείχε μετοχές και ως φυσικό πρόσωπο αλλά και μέσω της προσωπικής του εταιρείας OSIOS αλλά και μέσω της Philadelphia Coatings, μιας από τις διαδόχους της οικογενειακής επιχείρησης ναυτιλιακών χρωμάτων που άνοιξε από το 2007 στις ΗΠΑ ο κ. Θόδωρος Κασσελάκης.

Η επιχειρηματική πορεία

Την τελευταία ημέρα Οκτωβρίου 1997 ο  Θεόδωρος Κασσελάκης ιδρύεται η Luxor ΑΒΕΕ Χρωμάτων και Επιχρισμάτων και το 2000 μετονομάζεται στη γνωστή πλέον CASCO με τον διακριτικό τίτλο CASCO International ABΕΕ. Σχεδόν 5,5 χρόνια μετά με πρακτικό του Δ.Σ φαίνεται ότι η εταιρεία διοικείται πλέον από τρεις υπεράκτιες εταιρείες: οι δύο με έδρα την Μπελίζ και η μία με έδρα την Κύπρο. Το 2003 ο πατέρας Κασσελάκης βρίσκεται αντιμέτωπος με την άσκηση σε βάρος του ποινικής δίωξης για κακουργηματική υπεξαίρεση χρημάτων από τον δικηγόρο και συνέταιρό του Μιχάλη Βαρκλαντή -που δεν είναι πλέον εν ζωή- συνολικού ύψους 764.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας Κασσελάκη σε εκείνη την αντιδικία ήταν ο Εμμανουήλ Καπνισάκης, ο νέος διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του.

Ο κ. Καπνισάκης διαδραμάτισε πολύ σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να επιστρέψει στην Ελλάδα και να εμπλακεί στην πολιτική εντασσόμενος στο ψηφοδέλτιο  επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το παρελθόν στο παρόν

Το 2007 ο πατέρας του Θεόδωρος Κασσελάκης ιδρύει τη Phila Coatings Inc. (USA) με άγνωστο μετοχικό κεφάλαιο. Η συγκεκριμένη έχει δηλώσει την ίδια έδρα και το ίδιο όνομα με μια εταιρεία στην Ελλάδα που από 2010 έως 1/1/2014 δεν υπέβαλε κανέναν ισολογισμό και διαγράφηκε. Τον Ιούνιο του 2018 όταν ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν ήδη CEO της Tiptree Marine– ιδρύεται νέα εταιρεία Philadelphia Coatings LLC με δηλωθείσα την ίδια έδρα που σημαίνει ότι πρόκειται για ίδιες εταιρείες χωρίς ωστόσο να έχει απαντηθεί το γιατί.

Ολο αυτό το χρονικό διάστημα (2018-2022) ως έδρα-αντιπροσώπευση στην Ελλάδα εμφανίζεται μια συγκεκριμένη διεύθυνση στον Πειραιά, στην οποία εντοπίζεται η Atlantic Solutions Monoprosopi IKE, η οποία μετονομάστηκε στις 18 Απριλίου του 2023 σε Phila Coatings Μονοπρόσωπη ΙΚΕ.

Το 2017 δημιουργήθηκε μια ελληνική αντίστοιχη με με την ονομασία Philadelphia Paints Αυγέρη Ε.Ε., η οποία μάλιστα κάνει χρήση και του κατοχυρωμένου (αλλά όχι πλέον σε ισχύ) σήματος της οικογενειακής εταιρείας Philadelphia Coatings είτε Inc. είτε LLC! Στις 28 Αυγούστου του 2020 γίνεται αίτηση από τη Philadelphia Coatings LLC μέσω ενός κινεζικού γραφείου και αφορά σε δύο είδη παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών.

Σήμερα η εταιρεία της οικογένειας Κασσελάκη, παρά τα όσα υποστήριζε στην αγωγή του ο Στέφανος Κασσελάκης, είναι συνδεδεμένη με την Κίνα παρά το νέο επαναλανσάρισμα που της έκανε.

Δημοσιεύτηκε στο 13ο τεύχος της digital εφημερίδας «GOVnews Weekly» – Διαβάζεται με ένα κλικ!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας