Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠΑΣΟΚ: Θα αντιστρέψει το κλίμα ο Ανδρουλάκης;

ΠΑΣΟΚ: Θα αντιστρέψει το κλίμα ο Ανδρουλάκης;

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια περίοδο εσωστρέφειας και δεν έχει κατορθώσει να δώσει ένα σαφές πολιτικό στίγμα. Πολλά στελέχη του βλέπουν τα ποσοστά του να πέφτουν και ετοιμάζονται για την έξοδο κοιτώντας παράλληλα και προς τα που μπορούν να κινηθούν.

Κερδισμένο από αυτή την κατάσταση μπορεί να βγει το ΠΑΣΟΚ αν και δεν διαθέτει ακόμα τα έμπειρα στελέχη που βίωσαν στο πετσί τους την καταστροφή των μνημονίων και τη συρρίκνωση των ποσοστών του.

Εντός του κόμματος συνυπάρχουν πολλές φατρίες, μεταξύ αυτών και ο Γιώργος Παπανδρέου που νιώθει και πικραμένος και προδομένος μετά την ήττα του από τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Υπάρχουν και εκείνοι που στήριξαν την Φώφη Γεννηματά που ήθελε να έχει επαφή τόσο με τα κινήματα όσο και με τους συνδικαλιστικούς φορείς.

ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ «GOVNEWS WEEKLY» #13

Βέβαια υπάρχουν και οι πιο «νέοι» που ήρθαν από το ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι στράφηκαν στη Χαριλάου Τρικούπη για να δημιουργήσουν μια ελπίδα χωρίς ωστόσο να πετύχουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Δεν είναι δυνατόν να ξεχαστούν και οι επίδοξοι δελφίνοι οι οποίοι όμως δεν έχουν τις δυνατότητες να διεκδικήσουν την αρχηγία.

Με την παραπάνω κατάσταση φαίνεται ότι δεν νιώθει και πολύ καλά ο πρόεδρος του κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης που βλέπει τους ψηφοφόρους να κινούνται προς τα δεξιά.

Η σύγκρουση για τις ευρωεκλογές

Είναι ξεκάθαρο ότι η δεύτερη θέση στις επικείμενες ευρωεκλογές θα δώσει χρόνο ζωής είτε στον Στέφανο Κασσελάκη είτε στο Νίκο Ανδρουλάκη, με τον δεύτερο όμως να μην έχει πολλές πιθανότητες για να παραμείνει στον προεδρικό θώκο.

Και όπως είπε με τρόπο υποτιμητικό η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά

«Για τον κ. Ανδρουλάκη μόνο συμπάθεια. Γιατί όταν ο παρακολουθούμενος ξέρει ότι ο θύτης του βρίσκεται σε δύσκολη πολιτική στιγμή, είναι αναγκασμένος να τον βοηθήσει. Και επειδή δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του, πόσο μάλλον σε αγγλόφωνο περιβάλλον, ας του εξηγήσει κάποιος ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν φορολογικούς παραδείσους», προκαλώντας έντονο εκνευρισμό στο ΠΑΣΟΚ

Μη ξεχνάμε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν μεταξύ των προσώπων που παρακολουθούνταν και φαίνεται ότι δεν έχει τα ισχυρά αντανακλαστικά για να επανέλθει το έρεισμα του εντός των τειχών του κόμματος του.

Ο χρόνος θα δείξει…

Δημοσιεύτηκε στο 13ο τεύχος της digital εφημερίδας «GOVnews Weekly» – Διαβάζεται με ένα κλικ!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας