Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΈτοιμη για την Ευρωβουλή η Νόνη Δούνια

Έτοιμη για την Ευρωβουλή η Νόνη Δούνια

Θα μπορούσε να γραφτεί ήδη ένα βιβλίο για την ίδια – κι ας είναι μόλις 52 ετών. Άνετα. Άλλωστε, θα ακολουθούσε και δεύτερος τόμος, ο οποίος γράφεται ήδη. Μεταφορικά πάντα. Διότι η Παναγιώτα έχει ακόμη πολλά, πάρα πολλά να κάνει.

Τι, δεν γνωρίζατε πως η Νόνη Δούνια βαπτίστηκε Παναγιώτα; Ε, τότε δεν θα ξέρετε ότι στα μικράτα της έκανε πρωταθλητισμό στην κολύμβηση με τον Εθνικό Πειραιά και στο πόλο με τον ΑΟ Καστέλλας.

Από την τηλεόραση στη Βουλή

Η χώρα έμαθα την, 24χρονη τότε, Νόνη ως Β’ Σταρ Ελλάς το 1996 στα καλλιστεία του ΑΝΤ1, που ήταν τότε θεσμός και μεγάλο ετήσιο γεγονός και κατέκτησε την 4η θέση στον διαγωνισμό τις Μις Ευρώπης. Ακολούθησε η υποκριτική αλλά και η τηλεόραση, αρχικά με την παρουσίαση εκπομπής στο κυπριακό κανάλι ΡΙΚ και κατόπιν στη σειρά του ΑΝΤ1 «Στρίβειν διά του αρραβώνος» (σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλο). Έκτοτε έκανε πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις σε σειρές αλλά και εκπομπές, με προτελευταία το «Γυναίκες» στο E TV (μαζί με τις Σοφία Βογιατζάκη, Δέσποινα Καμπούρη και Ελενα Παπαβασιλείου) και η φετινή σεζόν τη βρίσκει στο «Ακόμη δεν είδες τίποτα» του MEGA σε παρουσίαση Κώστα Τσουρού.

Ως ανήσυχο πνεύμα, η Νόνη Δούνια υπήρξε μέλος Δ.Σ. στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά ενώ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 εξελέγη δημοτική σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» του δημάρχου Γιάννη Μώραλη. Δεν έμεινε για πολύ όμως καθώς τον Ιούλιο του 2019 εξελέγη βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων με τη Νέα Δημοκρατία, ούσα μάλιστα η πρώτη γυναίκα βουλευτής της ΝΔ στον Πειραιά. Ήταν μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, καθώς και της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής.

Υποψήφια ευρωβουλεύτρια

Πλέον την αναμένει μια άλλη μεγάλη πρόκληση καθώς ανακοινώθηκε και επίσημα ως υποψήφια ευρωβουλεύτρια με τη… φανέλα της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά την ανακοίνωση του ονόματός της, η Νόνη Δούνια προχώρησε σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, όπου έστειλε το πρώτο της μήνυμα:

«Ευχαριστώ από καρδιάς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εμπιστοσύνη που δείχνει, για άλλη μία φορά, στο πρόσωπό μου, δίνοντάς μου, το χρίσμα της υποψήφιας ευρωβουλευτή, στις εκλογές του Ιουνίου.

Η ευκαιρία που μου δίνει να αγωνιστώ για να εκπροσωπήσω την Χώρα μας στην Ευρωβουλή, με τιμά ιδιαίτερα. Στόχος μου είναι μια Ελλάδα με ισχυρή θέση στην Ευρώπη και θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για αυτό.

Μετά τη θητεία μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, σκοπεύω να συνεχίσω με την ίδια συνέπεια και αφοσίωση, αλλά και με το ίδιο πάθος, τον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Noni Dounia (@noni_dounia)

Ο Κώστας Τσουρός και η Ευρυδίκη Βαλαβάνη ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να στηρίξουν την υποψήφια Ευρωβουλευτή, σχολιάζοντας την ανάρτησή της.

«Είμαστε μαζί σου!», έγραψε η Ευρυδίκη Βαλαβάνη.

«Μαζί σου γιατί το αξίζεις!», πρόσθεσε ο Κώστας Τσουρός.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας