Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΤραγελαφική κατάσταση στα Εξάρχεια: Περισσότεροι οι αστυνομικοί από τους εργάτες στον σταθμό...

Τραγελαφική κατάσταση στα Εξάρχεια: Περισσότεροι οι αστυνομικοί από τους εργάτες στον σταθμό του Μετρό

Στη χώρα της αμετροέπειας και της κυριαρχίας του παράδοξου, δεν υπάρχει «ταβάνι» στο παράλογο… 

Εκεί που λες πως τα έχεις δει όλα, κάνεις μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και αλλάζεις άποψη. 

Ειδικά, αν ο δρόμος σε «βγάλει» στα Εξάρχεια, μένεις, στην κυριολεξία, με το στόμα ανοικτό! 

Όποιος περάσει από την πλατεία των Εξαρχείων θα νομίζει πως ανακαλύφθηκε πετρέλαιο ή κάποια «φλέβα» χρυσού, καθώς η περιοχή είναι «ζωσμένη» από αστυνομικούς και μάλιστα, των Ειδικών Μέτρων Τάξης. Δηλαδή, στην πλατεία βρίσκονται πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ. 

Η εικόνα σε παραπέμπει σε εμπόλεμη «ζώνη», καθώς δεκάδες αστυνομικοί είναι ακροβολισμένοι στην πλατεία και την γύρω περιοχή, λες και περιμένουν επίθεση από εχθρικές δυνάμεις. 

Μάλιστα, αν σταματήσεις πάνω από ένα λεπτό, λόγω της έκπληξης και κοιτάξεις να δεις τι συμβαίνει, «πάνοπλοι» άντρες των ΜΑΤ αρχίζουν να σε κοιτάνε «στραβά», με ό,τι συνεπάγεται αυτό…

Σύμφωνα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής, η πλατεία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει γίνει και σημείο αναφοράς για Αθηναίους και τουρίστες, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που πηγαίνουν για να βγάλουν μια φωτογραφία δίπλα στα έργα και τους άνδρες των ΜΑΤ. 

Για τα όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν στην πολύπαθη πλατεία των Εξαρχείων επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρη Γερακαράκο, προκειμένου να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει. 

«Ξεπερνάμε την υπερβολή με τα όσα συμβαίνουν στην πλατεία Εξαρχείων», τόνισε μιλώντας στο GOV NEWS, ο άνθρωπος που εκπροσωπεί περισσότερους από 44.000 αστυνομικούς, γυναίκες και άνδρες. 

Όπως μας είπε ο κ. Γερακαράκος, οι αστυνομικοί βρίσκονται στην πλατεία προκειμένου να αποτρέψουν επιθέσεις από ομάδες που δεν θέλουν να κατασκευαστεί σταθμός του Μετρό στα Εξάρχεια. 

«Έχουν γίνει επιθέσεις και γι’ αυτό οι συνάδελφοι βρίσκονται στην πλατεία. Αλλά υπάρχει σίγουρα μια υπερβολή στον όλο σχεδιασμό από τους αρμοδίους», υπογράμμισε και πρόσθεσε με έμφαση «οι αστυνομικοί αυτοί θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε άλλες περιοχές όπου υπάρχει έξαρση της εγκληματικότητας».   

Να σημειωθεί, ότι στην πλατεία των Εξαρχείων βρίσκονται όλο το 24ωρο δύο με τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ, ενώ αστυνομικοί της «Άμεσης Δράσης, αλλά και μοτοσικλετιστές της ομάδας «ΔΙΑΣ» και άλλων υπηρεσιών πραγματοποιούν πολύ συχνές περιπολίες στην περιοχή. 

Για όσους δεν γνωρίζουν, μια διμοιρία ΜΑΤ ή ΥΜΕΤ αποτελείται από 25 άνδρες και γυναίκες. Δηλαδή, εάν στην πλατεία βρίσκονται τρεις διμοιρίες κάθε 8 ώρες, μιλάμε για 75 αστυνομικούς. Συν τους υπόλοιπους που τους πλαισιώνουν, ο αριθμός τους κάλλιστα, ξεπερνά τους 100. 

Δηλαδή, 100 αστυνομικοί κάθε 8 ώρες και 300 αστυνομικοί στο σύνολο για όλο το 24ωρο. 

Επομένως, μόνο για την πλατεία Εξαρχείων, έχουν «δεσμευθεί» σε καθημερινή βάση 300 αστυνομικοί, την στιγμή που η εγκληματικότητα χτυπά «κόκκινο» σε πολλές περιοχές της Αττικής. 

«Ειδικά όταν έχει ποδοσφαιρικούς αγώνες μεγάλων ομάδων στην Επαρχία, η Αθήνα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα αστυνόμευσης, καθώς δεκάδες αστυνομικοί μεταβαίνουν στα γήπεδα και η Αττική μένει ακάλυπτη. Επιβάλλεται να αλλάξει ο κεντρικός σχεδιασμός, για να υπάρξει καλύτερη και αποτελεσματικότερη αστυνόμευση στην Αθήνα και γενικά, στην χώρα», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γερακαράκος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.