Και βέβαια, είπε, ότι μετά την πρόσκληση Ανδρουλάκη δεν μπόρεσε να μείνει πίσω ο κ. Κασσελάκης, «ο οποίος έπρεπε να βρει κάτι εξίσου εντυπωσιακό για να ρεφάρει την κίνηση Ανδρουλάκη, με αποτέλεσμα να πει σε πρόσφατα εκλεγμένο πρωθυπουργό με ευρεία πλειοψηφία το ανήκουστο ότι πρέπει να παραιτηθεί ήρεμα και να γίνουν εκλογές με διεθνείς παρατηρητές, χωρίς να σκεφτεί πόσο βάναυσα προσβάλλει τη χώρα και όλους τους εμπλεκόμενους με τη διεξαγωγή των εκλογών στη χώρα».

Η Κόντρα Τριαντόπουλου και Καλαματιανού

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ τους. Παίρνοντας το λόγο, στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας, ο κ. Τριαντόπουλος έκανε λόγο για ένα τραγικό δυστύχημα και μια ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, η οποία τον έχει σημαδέψει. «Οι περισσότεροι από εσάς τις αντιπολίτευσης δεν έχετε εικόνα από τις στιγμές αυτές. Κάθε μου αναφορά γίνεται με απόλυτο σεβασμό στα θύματα τους συγγενείς, την κοινωνία. Απαντούμε στον πόνο, στεκόμαστε με ταπεινότητα, σεμνότητα και σκυμμένο κεφάλι. Όχι όμως απέναντι στη συκοφάντηση και τη λάσπη» τόνισε.

Χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας, κορύφωση πολιτικής εκμετάλλευσης με στόχο την κυβέρνηση, ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να στήσει ένα αφήγημα συγκάλυψης όταν όλα έχουν προχωρήσει με ρυθμούς που δεν έχουν σχέση με το παρελθόν. “Για όσους βιάστηκαν να πουν ότι κρύβομαι, είναι προσωπική μου επιλογή να απαντώ θεσμικά. Επέλεξα να μην τροφοδοτω διαρκώς την σενάριολόγια κάποιων που εργαλειοποιούν τον πόνο» είπε.

Οι ισχυρισμοί για τη διαμόρφωση του χώρου είναι αβάσιμοι και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, σημείωσε ο κ. Τριαντόπουλος, τονίζοντας ότι οι ενέργειες καθορίστικαν από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες. “Κάποιοι ανακινείτε και αναπαράγετε σενάρια που απέχουν από την πραγματικότητα. Επισκέφθηκα και επισκεπτόμουν την Λάρισα για τον συντονισμό της κρατικής βοήθειας. Παρά το γεγονός ότι ήμουν συγκλονισμένος έπρεπε να ανταποκριθώ σε μια σειρά από πρωτόγνωρα ζητήματα» σημείωσε.

«Φαντάζομαι ότι δεν θα είχατε πρόβλημα να παρουσιαστείτε και στην Δικαιοσύνη για να υπερασπιστείτε την αλήθεια σας” σχολίασε ο κ. Καλαματιανός διαβάζοντας δηλώσεις του κ. Τριαντόπουλου σε Μέσα ενημέρωσης, για το ζήτημα της αποκατάστατης της περιοχής. “Ο κ. Αγοραστός σύμφωνα με καταγγελία που υπάρχει σας είχε εμπλέξει προσωπικά. Υπάρχει καταγγελία ότι μεταφέρθηκαν 300 κυβικά χώματος. Οπότε τι ακριβώς ήταν η αποκατάσταση για την οποία μιλήσατε στα κανάλια;» ρώτησε.

«Αναφέρετε δυο, τρεις λέξεις από 15λεπτες συνεντεύξεις. Ο ρόλος μου περιλάμβανε και την ενημέρωση της κοινής γνώμης. Μετέφερα πληροφορίες από αρμόδιους φορείς. Υπάρχει κάποιο στοιχείο που να με συνδέει; Κάνετε κοπτοραπτικη, η οποία τροφοδοτεί το αφήγημα σας. Σε ότι αφορά το ζήτημα της διαμόρφωσης του χώρους αποφάσισαν όπως οι ίδιοι έκριναν. Προχώρησαν σε ενέργειες ώστε να ολοκληρώσουν το έργο τους. Εσείς λέτε ότι δούλευαν για αν κρύψουν κάτι. Τι; Αυτό δεν μας το έχετε πει» απάντησε ο υφυπουργός.

«Δεν είναι λέξεις είναι δήλωσή σας αυτούσια. Ο προϊστάμενος της Πυροσβεστικής σας έχει διαψεύσει για την επιχωμάτωση. Θα πάτε ο ίδιος στην Δικαιοσύνη;” ρώτησε με τη σειρά του ο κ. Καλαματιανός για να πάρει την απάντηση: «Στο συντονιστικό συμμετείχαν επιχειρησιακά στελέχη που αποφάσισαν τη διαμόρφωση του χώρου».

Στέλιος Πέτσας

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, η πρόταση δυσπιστίας, που κατατέθηκε στη Βουλή, περικλείει δύο διαστάσεις, την πολιτική και την ουσιαστική.

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στην πολιτική διάσταση της εν λόγω πρότασης, ο κ. Πέτσας τόνισε πως, προσυπογράφοντας το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας, η αντιπολίτευση σήμερα έκανε ένα μεγάλο δώρο στον παραπαίοντα κ. Ανδρουλάκη καθώς του προσφέρει ένα «σωσίβιο» στην δημοσκοπική του βουτιά στα θολά νερά της κεντροαριστεράς, ενώ, ταυτόχρονα, επαναφέρει ότι απέμεινε από το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ στην αγκαλιά της διαπλοκής, μιας λέξης που ταυτίστηκε με τις πρακτικές των Κυβερνήσεών του.

Τα δε άλλα κόμματα της Αριστεράς, από τον ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι την Πλεύση Ελευθερίας και την Νέα Αριστερά, έγιναν «τσόντα» του κ. Ανδρουλάκη, προσυπογράφοντας ένα κείμενο που θα μπορούσε να είχε γραφεί πριν από τις διπλές εθνικές εκλογές του 2023. Ή, ακόμη χειρότερα, από έναν αντιδημοκρατικό και αυταρχικό πολέμιο των θεσμών της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Και αυτό γιατί, καλλιεργώντας ένα κλίμα πόλωσης και σύγχυσης, τελικά στρέφεται κατά της Βουλής και της Κυβερνητικής πλειοψηφίας που έχει ισχυρή και νωπή λαϊκή εντολή, αλλά και της Δικαιοσύνης.

Δημήτρης Κουτσούμπας

«Το ΚΚΕ θα υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας, με το δικό του σκεπτικό» σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, σήμερα, δεύτερη μέρα της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

«Καταθέτουμε πολλές μομφές. Καταθέτουμε τη μομφή που καταθέτουμε καθημερινά στους αγώνες που αναπτύσσονται ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «το έγκλημα στα Τέμπη και την κατάπτυστη προσπάθεια συγκάλυψης από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα».

Ο ίδιος έκανε ειδική αναφορά στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, θυμίζοντας ότι το ΚΚΕ πρότεινε στην τελευταία συνταγματική αναθεώρηση να καταργηθεί το σχετικό άρθρο, με τα υπόλοιπα κόμματα να απορρίπτουν την πρόταση.

«Μομφή για όλη σας την πολιτική από την αρχή μέχρι το τέλος. Μομφή και για την αλαζονεία σας», είπε και ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ μέμφεται την κυβέρνηση για τα βάρη της ακρίβειας και του πληθωρισμού που φορτώνεται ο λαός, για τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΣΥ και την ιδιωτικοποίηση και περαιτέρω εμπορευματοποίηση της υγείας και με τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή.