Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΡ. Δούρου για συμμετοχή Κογκρέσου στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ: «Σύμφωνο για...

Ρ. Δούρου για συμμετοχή Κογκρέσου στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ: «Σύμφωνο για το Μέλλον χωρίς έμφυλη διάσταση δεν μπορεί να υπάρξει»

«”Σύμφωνο Για το Μέλλον” χωρίς έμφυλη διάσταση δεν μπορεί να υπάρξει». Αυτό επισήμανε η Ρένα Δούρου, Εκπρόσωπος Τύπου για θέματα Ισότητας Φύλου και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, κατά τη συζήτηση σήμερα, τελευταία μέρα της 46ης Ολομέλειας του Κογκρέσου του Συμβουλίου της Ευρώπης, αναφερόμενη στη συμβολή του σώματος στη Σύνοδο του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο με θέμα ένα “Σύμφωνο Για το Μέλλον”. «Ως εκπρόσωπος του Κογκρέσου για τα δικαιώματα των γυναικών, θέλω να υπογραμμίσω τη σημασία της ενίσχυσης των δικαιωμάτων των γυναικών μέσα την εκπόνηση στρατηγικών και πολιτικών που καταπολεμούν την έμφυλη βία και προωθούν την έμφυλη ισότητα».

«Το νέο διεθνές σύστημα που αναζητά ο ΟΗΕ, για να είναι αποτελεσματικό και χρήσιμο για τους λαούς, πρέπει να παίρνει υπόψη του την ανάγκη για ειρήνη, την ανάγκη για μείωση των ανισοτήτων, την ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης», συνέχισε η ίδια. «Ήδη η Ατζέντα του 2030 και οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ είναι σε εξέλιξη, αλλά οι ρυθμοί πρέπει να επιταχυνθούν».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας