Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΥποψήφια στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές η Σοφία Μπεκατώρου

Υποψήφια στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές η Σοφία Μπεκατώρου

Η Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου, η οποία πρωτοστάτησε στο κίνημα MeToo στην Ελλάδα θα είναι υποψήφια στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των ευρωεκλογών.

Το όνομά της Σοφίας Μπεκατώρου είχε ακουστεί και γραφτεί πολλές φορές στα ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήθελε να την εντάξει σε κάποιο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις εθνικές εκλογές του περασμένου καλοκαιριού, αλλά όπως φαίνεται δεν τα κατάφερε.

Το ίδιο έγινε και τους προηγούμενους μήνες ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Χωρίς να έχουν προηγηθεί συζητήσεις με κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Σοφία Μπεκατώρου κατέθεσε την υποψηφιότητά της για την εσωκομματική διαδικασία από την οποία θα προκύψουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Το όνομά της βρίσκεται στη λίστα των 151 υποψηφίων και θα διεκδικήσει την ψήφο των μελών του ΣΥΡΙΖΑ για να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο.

Το κίνημα MeToo

Τον Ιανουάριο του 2021 η Σοφία Μπεκατώρου κατήγγειλε στο πλαίσιο διαδικτυακής ημερίδας τη σεξουαλική κακοποίησή της, το 1998, από τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και εκπρόσωπο της ιστιοπλοΐας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Αριστείδη Αδαμόπουλο.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τον βιασμό της αρχειοθετήθηκε λόγω παραγραφής, η γενναία όμως αυτή της πράξη, έδωσε τη δύναμη σε γυναίκες από όλους τους χώρους να «σπάσουν τη σιωπή», προκαλώντας τσουνάμι καταγγελιών που δημιούργησε το ελληνικό MeToo.

«Όσοι γνωρίζουν για την κακοποίηση καταλαβαίνουν ότι το τραύμα είναι μεγάλο και δεν είσαι έτοιμος να μιλήσεις. Νιώθω έστω ικανοποιημένη που βρήκα τη δύναμη. Και τη δύναμη τη βρήκα για να προστατεύσω άλλους. Όσο σκεφτόμουν τι συνέβη σε μένα, δεν έβρισκα τη δύναμη» είχε πει σε συγκλονιστική συνέντευξη που έδωσε στον Νίκο Χατζηνικολάου.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας