Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚ. Μητσοτάκης: «Πολιτικό μήνυμα στις ευρωεκλογές ότι η κυβέρνηση είναι σταθερή»

Κ. Μητσοτάκης: «Πολιτικό μήνυμα στις ευρωεκλογές ότι η κυβέρνηση είναι σταθερή»

Στο πλαίσιο περιοδείας του στα Καλάβρυτα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι «η προσοχή της κυβέρνησης είναι στραμμένη στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».

Στο πλαίσιο περιοδείας του στα Καλάβρυτα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι «η προσοχή της κυβέρνησης είναι στραμμένη στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών»Παράλληλα, επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, λέγοντας πως «επιμένουν να βουλιάζουν τον τόπο σε μια ατμόσφαιρα τοξικότητας και ζήτησε από τους πολίτες να στείλουν μήνυμα στις ευρωεκλογές, ότι αυτή η κυβέρνηση είναι σταθερή».

Τι είπε για τον κατώτατο μισθό

Σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή από χθες 1η Απριλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «τέθηκε σε εφαρμογή ο νέος κατώτατος μισθός, 830 ευρώ και υλοποιούμε την δέσμευσή μας για κατώτατο μισθό 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας και μέσο μισθό 1.500 ευρώ».

Αξιοποίηση του χιονοδρομικού κέντρου όλο το χρόνο

Όσον αφορά στο χιονοδρομικό κέντρο, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι έχει ήδη γίνει μια σημαντική επένδυση από το ΕΣΠΑ ύψους σχεδόν 20 εκατ. ευρώ, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί φέτος το καλοκαίρι, έτσι ώστε το χιονοδρομικό να αποκτήσει έναν υπερσύγχρονο αναβατήρα. Το πρώτο κομμάτι έχει ήδη τοποθετηθεί. Το δεύτερο, που αφορά στη Στύγα, θα τοποθετηθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε σχετικά: «Μόνο και μόνο αυτή η επένδυση αλλάζει τελείως την όψη του χιονοδρομικού, αυξάνοντας σημαντικά τη δυναμικότητα του και καθιστώντας το ένα από τα κορυφαία, αν όχι ίσως το κορυφαίο χιονοδρομικό στην πατρίδα μας. Γνωρίζω πολύ καλά ότι έχει κατατεθεί μία ακόμα πρόταση στα πλαίσια ενός προγράμματος, το οποίο έχει χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης για περαιτέρω επεμβάσεις στο χιονοδρομικό».

Kαι συμπληρώνει: «Θα δούμε μαζί με την υπουργό και μαζί με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό για το Ταμείο Ανάκαμψης, τι δυνατότητες συμπληρωματικής επένδυσης μπορούμε να έχουμε στο χιονοδρομικό των Καλαβρύτων. Και το λέω αυτό γιατί μοιράζομαι μαζί σας την άποψη και του Δημάρχου και των εξαιρετικών ανθρώπων που διοικούν το χιονοδρομικό, ότι δεν πρέπει να βλέπουμε το βουνό μόνο ως χιονοδρομικό κέντρο. Το χιονοδρομικό δεν αφορά μόνο τέσσερις μήνες το χρόνο».

Η υποδομή αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί όλο το χρόνο, είτε πρόκειται για ορεινή ποδηλασία το καλοκαίρι, το φθινόπωρο, την άνοιξη, είτε για πεζοπορία, είτε για επίσκεψη στο αστεροσκοπείο, είτε για άλλες δραστηριότητες βουνού. «Η δυνατότητα, λοιπόν, μετατροπής των Καλαβρύτων σε έναν προορισμό για τουρισμό 12 μήνες το χρόνο απαιτεί πράγματι μια σημαντική επένδυση στο χιονοδρομικό, την οποία εμείς είμαστε διατεθειμένοι να υποστηρίξουμε, από τη στιγμή που βλέπουμε ότι υπάρχει και ανταπόκριση και τέτοια επιθυμία από την τοπική κοινωνία», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο

Όσον αφορά στο οδικό δίκτυο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Δε νομίζω ότι χρειάζεται να σας πω πολλά, παρά μόνο να σας δεσμευτώ ότι με τον έναν, με τον άλλον τρόπο θα βρούμε τα χρήματα που απαιτούνται άμεσα για να ξεκινήσει η μελέτη για το δρόμο. Και ότι πράγματι δεν είναι δυνατόν να συζητάμε για ωριμότητα, για ανάπτυξη της περιοχής χωρίς να έχουμε έναν δρόμο της προκοπής. Δεν συζητάμε εδώ πέρα προφανώς για κάποια δραματική καινούργια χάραξη. Συζητάμε όμως για πολλές παρεμβάσεις, ενδεχομένως παρακάμψεις οικισμών και χωριών που πρέπει να γίνουν στον υφιστάμενο δρόμο».

Για τον Συνεταιρισμό Καλαβρύτων

Μιλώντας για τον τοπικό συνεταιρισμό ο πρωθυπουργός τόνισε πως: «Θα έχω την ευκαιρία στη συνέχεια να επισκεφτώ και τον εξαιρετικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων, όπου γίνεται πραγματικά μία σπουδαία δουλειά. Έχετε ένα συνεταιρισμό υπόδειγμα, υπόδειγμα για όλη τη χώρα.

Και το λέω αυτό γιατί όπως ξέρετε, η μεγάλη μας προσπάθεια στον πρωτογενή τομέα είναι ακριβώς να στρέψουμε τους αγρότες μας, τους κτηνοτρόφους μας, περισσότερο προς οργανωμένα σχήματα παραγωγών. Ο Συνεταιρισμός εδώ αποτελεί ένα πρότυπο για τέτοιου είδους δράσεις και όπως ξέρετε πολύ καλά, εμείς στηρίξαμε γενικά τη συνεταιριστική δράση με πολλά σημαντικά φορολογικά κίνητρα και θέλουμε περισσότερους αγρότες και κτηνοτρόφους να εντάσσονται σε τέτοιες συνεταιριστικές δομές.

Έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε και στη συνέχεια με τον νέο πρόεδρο. Πάντως έχει γίνει μια πολύ σπουδαία δουλειά εδώ πέρα, η οποία πρέπει να αναδειχθεί, πρέπει να υποστηριχθεί και θα σας έλεγα ότι πρέπει να βρει και μιμητές αλλού. Αυτά έχετε κάνει εδώ πέρα και είστε πραγματικά πρότυπο για ολόκληρη τη χώρα. Έχουμε, λοιπόν, πολλά πράγματα να κάνουμε μαζί που αφορούν τα Καλάβρυτα και συνολικά την ορεινότητα».

Τέλος, ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο μαρτυρικό τόπο των Καλαβρύτων, είπε: «Και βέβαια δεν μπορώ να μην παραλείψω το γεγονός ότι ο τόπος αυτός είναι ένας μαρτυρικός τόπος, ένας τόπος ταυτισμένος με μία από τις πιο σκοτεινές, με μια από τις πιο σκληρές στιγμές της ιστορίας αυτού του τόπου.

Ένα μουσείο πραγματικά, το οποίο για όποιον δεν το έχει επισκεφθεί είναι μια γροθιά στο στομάχι, αλλά ένα μουσείο το οποίο πρέπει να επισκέπτονται όσοι έρχονται στα Καλάβρυτα.
Από μόνος του θα έλεγα ότι είναι λόγος να επισκεφθεί κανείς τα Καλάβρυτα.

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να λησμονούμε την ιστορία μας και να μη λησμονούμε εκείνους τους τόπους, τους μαρτυρικούς τόπους, όπου άνθρωποι θυσιάστηκαν για να μπορούμε εμείς οι επόμενοι και μεθεπόμενη γενιά να είμαστε σήμερα ελεύθεροι και να απολαμβάνουμε τους καρπούς αυτής της ελευθερίας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας