Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΝέα Δημοκρατία: Στόχος η μέγιστη κομματική συσπείρωση εν όψει ευρωεκλογών

Νέα Δημοκρατία: Στόχος η μέγιστη κομματική συσπείρωση εν όψει ευρωεκλογών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί έναν αγώνα δρόμου προς την επίτευξη της μέγιστης κομματικής συσπείρωσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί έναν αγώνα δρόμου προς την επίτευξη της μέγιστης κομματικής συσπείρωσης. Στόχος του είναι να αλλάξει την ατζέντα των Τεμπών, προβάλλοντας ισχυρά διλήμματα και συγκρίνοντας τον εαυτό του με τους πολιτικούς αντιπάλους.

Η στρατηγική αυτή αναμένεται να διαρκέσει για τις επόμενες 10 εβδομάδες μέχρι δηλαδή το κλείσιμο της προεκλογικής περιόδου για τις ευρωεκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν στη χώρα μας στις 9 Ιουνίου.

Εδώ και αρκετούς μήνες το περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίμου βρίσκεται υπό πίεση και προσπαθεί να επανακάμψει, ορίζοντας εκείνο τη δημόσια ατζέντα μέσα από τους δικούς του όρους, ενώ παράλληλα προσπαθεί να αναδείξει τη σημασία της ψήφου τόσο για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και για το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό.

Το επερχόμενο συνέδριο της ΝΔ

Το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο τέλος της εβδομάδας (5-7 Απριλίου) αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στοχεύοντας να αποτελέσει τόσο το σημείο συνάντησης για όλες τις γενιές της παράταξης όσο και η αφετηρία για έναν προεκλογικό αγώνα με στοχευμένες περιοδείες ανά την επικράτεια.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός περιμένει και το νέο κύκλο δημοσκοπήσεων μετά την τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Πέραν αυτού η ΝΔ επιθυμεί να επαναπροσεγγίσει τους ψηφοφόρους της που φεύγουν, είτε τους δυσαρεστημένους είτε τους αναποφάσιστους που παραμένουν σε υψηλό ποσοστό αν παρατηρηθούν τα τα ευρήματα προηγούμενων δημοσκοπήσεων.

Είναι μια δύσκολη μάχη δεδομένου ότι οι πολίτες φαίνεται να χάνουν την εμπιστοσύνη της προς την κυβέρνηση και η αντιπολίτευση προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί τονίζοντας τις ρωγμές που έχει υποστεί κυβερνητικό προφίλ.

Η αντιπολίτευση το πετυχαίνει αυτό μέσα από την επιθετική στρατηγική που ακολουθεί όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση να επισημαίνει τις θετικές κινήσεις που οδηγούν στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Ο πρωθυπουργός στη διαδικτυακή εβδομαδιαία ανασκόπηση έκανε λόγο για «πολιτική τυμβωρυχία του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών» από την αντιπολίτευση και για συνασπισμό της «μόνο πίσω από τερατολογίες και όχι γύρω από μια θετική πρόταση για το μέλλον της χώρας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας