Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣτο περιθώριο της Συνόδου ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ συναντήθηκαν ο Γιώργος Γεραπετρίτης με...

Στο περιθώριο της Συνόδου ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ συναντήθηκαν ο Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Χακάν Φιντάν

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν, στο περιθώριο της Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν, στο περιθώριο της Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Συζητήθηκαν περιφερειακά και διεθνή θέματα, ο οδικός χάρτης της διμερούς συνεργασίας και η προετοιμασία της επικείμενης επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Άγκυρα τον Μάιο.

 

«Πρέπει να αναπτύξουμε βιώσιμους τρόπους για την περαιτέρω στήριξη της Ουκρανίας κατά της ρωσικής επιθετικότητας», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπου το βασικό θέμα συζήτησης είναι η Ουκρανία.

Ο Γ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε ότι η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για το ΝΑΤΟ για δύο λόγους, όπως είπε: «Ο πρώτος είναι η 75η επέτειος από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, μιας συμμαχίας που διαχρονικά έχει συμβάλει θετικά στην ασφάλεια και την εδραίωση της ειρήνης και της ευημερίας παγκοσμίως.

Επιπλέον, εορτάζουμε την προσχώρηση της Σουηδίας. Χάρηκα που είδα τη σουηδική σημαία στην έδρα του ΝΑΤΟ. Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για τη Συμμαχία. Η Ελλάδα υποστήριξε την προσχώρησή της εξ αρχής. Χαιρόμαστε που τα τελευταία 20 χρόνια το ΝΑΤΟ έχει ουσιαστικά διπλασιάσει τα μέλη του, ένδειξη ιδιαίτερα θετική για την ειρήνη και την ασφάλεια στον κόσμο».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας