Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΤριήμερη επίσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλου στην Κρήτη

Τριήμερη επίσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλου στην Κρήτη

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε το τριήμερο 1,2 και 3/4/2024 στην Κρήτη, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, συνοδευόμενος από την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, κα. Δήμητρα Λυγούρα.

Αρχικά, ο κ. Υφυπουργός επισκέφθηκε το υπό κατασκευή Σωφρονιστικό Κατάστημα Κρήτης ΙΙ, στην Νεάπολη Λασιθίου, όπου επιθεώρησε τις εργασίες κατασκευής και είχε συζητήσεις με τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας, από τους οποίους ζήτησε να ακολουθήσουν πιστά τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί και να εκπληρώσουν τις συμβατικές υποχρεώσεις, έγκαιρης παράδοσης του έργου. Όπως είπε ο Υφυπουργός, υπάρχει ήδη σημαντική πρόοδος στις εργασίες, ενώ αυτό που έχει μεγάλη σημασία, είναι να παραδοθεί το έργο το συντομότερο δυνατόν, και μέσα στον συμβατικό χρόνο υλοποίησής του.

«Θέλουμε αυτό το έργο να αποτελέσει πολύ σύντομα μια πραγματικότητα, έτσι ώστε να καταφέρουμε να εκσυγχρονίσουμε το Σωφρονιστικό Σύστημα στην Κρήτη. Στόχος μας είναι ένα νέο, σύγχρονο, Ευρωπαϊκό, ανθρωποκεντρικό Σωφρονιστικό Σύστημα και σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση κινούμαστε, όχι μόνο με την μετεγκατάσταση του μεγαλύτερη Σωφρονιστικού Καταστήματος της χώρας, του Συγκροτήματος του Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο, αλλά και εδώ στην Περιφέρεια, όπου συνεχίζουμε με ένα πολύ μεγάλο έργο για την περιοχή», ανέφερε ο κ. Υφυπουργός.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Σωφρονιστικό Κατάστημα Νεάπολης Λασιθίου, όπου τον υποδέχθηκε ο Διευθυντής, κ. Νικόλαος Βλάσης, αλλά και το Σωφρονιστικό Κατάστημα Αλικαρνασσού, όπου τον υποδέχθηκε ο Διευθυντής, κ. Κωνσταντίνος Μαυραντωνάκης. Και στα δύο Καταστήματα ενημερώθηκε για όλα τα τρέχοντα ζητήματα, αλλά και τις ανάγκες που υπάρχουν και έχουν να κάνουν με την ασφαλή καθημερινότητα προσωπικού και κρατουμένων.

Στην επίσκεψη που έκανε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ, κ. Κωνσταντίνο Κεφαλογιάννη και τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, Υποστράτηγο Νικόλαο Σπυριδάκη, έγινε δεκτός από τον Αστυνομικό Διευθυντή, Ταξίαρχο, κ. Ιωάννη Αμαργιαννιτάκη. Ακολούθησε σύσκεψη, όπου συζητήθηκαν θέματα της αστυνομίας και ασφάλειας που αφορούν τον νομό Ηρακλείου. Πρόκειται για μία περιοχή ιδιαίτερα αναπτυγμένη τουριστικά, που αντιμετωπίζει πολλές μεγάλες προκλήσεις στο κομμάτι της ασφάλειας, ενώ δοκιμάζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα και από τη μεταναστευτική πίεση.

«Όλα αυτά τα θέματα, ήδη αντιμετωπίζονται με μεγάλη αποτελεσματικότητα από τους αστυνομικούς μας, που έχουν πετύχει πολύ σημαντικές επιτυχίες. Ανάμεσα σε όλες τις υπηρεσίες που επισκέφθηκα στην Α.Δ., ήταν και το γραφείο ενδοοικογενειακής βίας, όπου κατά το έτος 2023 τα στελέχη αντιμετώπισαν 410 περιστατικά καταγγελιών. Είναι πολύ σημαντικό να αναδεικνύουμε και αυτές τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Υφυπουργός.

Ο κ. Νικολακόπουλος, πραγματοποίησε επίσης εθιμοτυπική επίσκεψη στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο Β’. Τέλος, επισκέφθηκε την Περιφέρεια Κρήτης, όπου έγινε δεκτός από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, με τον οποίο συζήτησαν την ανάγκη να υπάρξει αγαστή συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων, σχετικά με το νέο Σωφρονιστικό Κατάστημα στη Νεάπολη Λασιθίου.

«Είναι αναγκαίο να συμβάλλει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης αλλά και Δήμου Νεαπόλεως, ούτως ώστε να διαμορφωθούν οι απαραίτητες υποδομές ασφαλούς οδικής πρόσβασης, αλλά και αποχετευτικού δικτύου, προκειμένου να λειτουργήσει απρόσκοπτα, με έναν τρόπο σωστό και ορθολογικό, το νέο υπό κατασκευή Σωφρονιστικό Κατάστημα Κρήτη ΙΙ, στη βάση ενός νέου, σύγχρονου και ανθρωποκεντρικού Σωφρονιστικού Συστήματος που θέλουμε να δομήσουμε», τόνισε.

Τέλος, σε ερώτηση που δέχθηκε από δημοσιογράφους, σχετικά με το αν μπορεί ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής, μετά και τα τελευταία γεγονότα στους Αγίους Αναργύρους Αττικής, ο κ. Υφυπουργός ήταν κατηγορηματικός: «Θέλω να τονίσω, ότι ο πολίτης μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. Κάθε περιστατικό που συμβαίνει πάντοτε διερευνάται πολύ προσεχτικά, προκειμένου να μην αφήνουμε καμία σκιά να υπάρχει, ενώ προσπαθούμε να κάνουμε συνεχώς καλύτερη την Ελληνική Αστυνομία».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας