Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣε 15 ημέρες τα SMS για την πρόληψη καρκίνου της μήτρας –...

Σε 15 ημέρες τα SMS για την πρόληψη καρκίνου της μήτρας – Τον Μάιο ξεκινά και νέο πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων είπε η Ειρήνη Αγαπηδάκη

Τη Δευτέρα δημοσιεύεται η πρόσκληση για γιατρούς και νοσηλευτές σχετικά με το νέο πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου της μήτρας, ενώ σε περίπου 15 μέρες θα ξεκινήσουν τα πρώτα SMS σε γυναίκες 21 ως 29 ετών, ανέφερε μεταξύ άλλων στο ΕΡΤnews η υφυπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη. Τον Μάιο, ξεκινάει, όπως είπε, το πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων για τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Παράλληλα επεκτείνονται τα όρια του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» για τον καρκίνο του μαστού και ακολουθούν προγράμματα για την ψυχική υγεία. Διευκρινίστηκε επίσης ότι θα συνεχίσει να ισχύει το έξτρα μπόνους για να υπάρχει αυξημένη κάλυψη για γιατρούς και νοσηλευτές στα νησιά.

«Οι πολίτες πρέπεινα καταλάβουν την αξία της πρόληψης. Δεν μπορούμε πια το 2024 να συζητάμε μόνο για το τι συμβαίνει αφότου χάσει κάποιος τη ζωή του και τι θα μπορούσε να είχε συμβεί για να μην γίνει αυτό, είτε αφορά γυναικοκτονίες, είτε αφορά τους ανθρώπους που χάνουμε από χρόνια νοσήματα, ενώ θα μπορούσαμε να τα είχαμε αποφύγει. Να φροντίσουμε τον εαυτό μας, να φροντίσουμε την ύπαρξη μας και όχι να συζητάμε μια ζωή, για ποιο λόγο σκοτώθηκε μια γυναίκα, για ποιο λόγο πέθανε κάποιος ενώ θα μπορούσαμε να το είχαμε προλάβει», είπε η Ειρήνη Αγαπηδάκη που αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα της δολοφονίας της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας