Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΔημοσκόπηση ALCO: Τα Τέμπη «φθείρουν» την κυβέρνηση

Δημοσκόπηση ALCO: Τα Τέμπη «φθείρουν» την κυβέρνηση

Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Alco παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA που επιβεβαιώνει πως για την κυβέρνηση τα Τέμπη παραμένουν ανοιχτή πληγή.

Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Alco παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA που επιβεβαιώνει πως για την κυβέρνηση τα Τέμπη παραμένουν ανοιχτή πληγή.

Φαίνεται ότι το αφήγημα της κυβέρνησης περί ισχυρών συμφερόντων που θέλουν να την αποσταθεροποιήσουν πείθει μόλις και με τα βίας 2 στους 10 ερωτηθέντες. Ειδικότερα, στο ερώτημα «σας έπεισαν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ότι ισχυρά συμφέροντα θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την πορεία της χώρας» οι συμμετέχοντες στην έρευνα απαντούν:

  • ΝΑΙ 22%
  • ΟΧΙ 63%
  • ΝΞ/ΔΑ 15%

Οι πολίτες δεν ξεχνούν τα Τέμπη

Ακόμα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ερώτηση που αφορά στα Τέμπη και συγκεκριμένα το ερώτημα για το αν πείστηκαν οι πολίτες πως δεν υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης για τα Τέμπη.

Το 75% λέει όχι, ναι απάντησε το 14% και το 11% απάντησε «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Στη δημοσκόπηση τέθηκε το ερώτημα αν η πρόταση δυσπιστίας επηρέασε την απόφαση των πολιτών για τις ευρωεκλογές, «καθόλου» απάντησε το 37% «αρκετά» το 20% και 19% απάντησε «λίγο».

 

Η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για παραίτηση του πρωθυπουργού και διεξαγωγή εκλογών δεν φαίνεται να βρίσκει σύμμαχο το 57%, ενώ μόλις το 26% συμφωνεί.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας