Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠώς η ΝΔ προετοιμάζεται για τις ευρωεκλογές 

Πώς η ΝΔ προετοιμάζεται για τις ευρωεκλογές 

Η προετοιμασία της ΝΔ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Οι ευρωεκλογές βρίσκονται μόλις δύο μήνες μακριά και όλα τα κόμματα έχουν ξεκινήσει την μάχη για να ξεχωρίσουν με σκοπό να κερδίσουν. 

Ξεκίνησαν οι περιοδείες 

Επίσκεψη στο κέντρο της Ρόδου όπου τον ανέμεναν αρκετά στελέχη και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε στις 8/4, επιστρέφοντας από την Τήλο ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αποδίδουμε μεγάλη σημασία σε καινοτόμα έργα τα οποία κάνουν την κυκλική οικονομία πράξη».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τον συντονισμένο αγώνα που δίνει η κυβέρνηση, χτίζοντας «λιθαράκι προς λιθαράκι» όπως είπε χαρακτηριστικά, μια ισχυρή οικονομία και κοινωνία, χτίζοντας μία ισχυρή Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός επιστρέφοντας από την Τήλο, όπου επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Δημαρχείο του νησιού, το Κέντρο Κυκλικής Οικονομίας της Τήλου και το Μεγάλο Χωριό, επισήμανε αρκετές φορές στην ομιλία του, ότι στις ευρωεκλογές δεν θα πρέπει να ισχύσει η νοοτροπία της “χαλαρής” ψήφου και ότι η χώρα μας θα πρέπει να έχει ισχυρή και σοβαρή εκπροσώπηση στο ευρωκοινοβούλιο, έτσι ώστε ανάλογα να μπορεί να διεκδικήσει προς όφελος της κοινωνίας.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε όλους τους Δωδεκανήσιους και τις Δωδεκανήσιες για το υψηλό το ποσοστό που έδωσαν στη Νέα Δημοκρατία στις περασμένες εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για ψήφο τιμής σε ό,τι αφορά τον ίδιο και το κόμμα, ενώ σημείωσε ότι το ποσοστό αυτό φανερώνει εκτός των άλλων την ανταπόκριση των κατοίκων των νησιών μας στο έργο της κυβέρνησης.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, τον οποίο ο πρωθυπουργός εκθείασε στην ομιλία του για τις ικανότητες και το έργο του, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό της χώρας ως τον αληθινό και πραγματικό μεταρρυθμιστή όλων των επιτυχιών που επιτεύχθηκαν τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας.

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο φόρουμ «EU Tourism: Resilience in the Era of the Climate Crisis» τόνισε την επιδίωξη της κυβέρνησης για τη διασφάλιση καλών μισθών στον τουρισμό.

Ακόμη, για τη συμβολή του τουριστικού τομέα στη μείωση των ρύπων και τις εξελίξεις στην προτίμηση των επισκεπτών για «πράσινους» προορισμούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «Όλοι πρέπει να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί για να μειώσουμε τις εκπομπές μας και να απαλλαγούμε από τον άνθρακα. Καθώς οι προτιμήσεις των πελατών αλλάζουν, οι τελευταίοι θα εξετάζουν πόσο “πράσινοι” ή πόσο περιβαλλοντικά ευαίσθητοι είναι οι πάροχοι υπηρεσιών.

Επίσης, υπογράφηκε η Κοινή Διακήρυξη της Ρόδου για την Kλιματική Aλλαγή και τον Ευρωπαϊκό τουρισμό. Με τη Διακήρυξη, αφενός ο ιδιωτικός τομέας δεσμεύεται για τις δράσεις που θα αναλάβει ο ίδιος και αφετέρου ζητεί από τη νέα ηγεσία των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διαμορφώσει τις κατάλληλες πολιτικές και τα αναγκαία χρηματοδοτικά εργαλεία για την απάντηση στις προκλήσεις της Κλιματικής Κρίσης.

Η «σιγουριά» του κόμματος και εστίαση στην Βόρεια Ελλάδα 

«Η ΝΔ θα είναι πάλι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη», είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στο διακύβευμα των ευρωεκλογών: «Σήμερα είμαστε 9 Απριλίου, μας χωρίζουν ακριβώς 2 μήνες από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, όπου θα ξαναστείλουμε το μήνυμα της ισχυρής Νέας Δημοκρατίας και ενός τόπου που θα προχωρά μόνο σταθερά και τολμηρά μπροστά. Είμαστε εδώ για να υλοποιούμε κάθε μέρα το κυβερνητικό μας πρόγραμμα και να κάνουμε τη ζωή της κάθε μίας και του καθενός καλύτερη».

Απάντησε στα ερωτήματα που θέτουν ιδίως οι νέοι, γιατί να πάνε στις ευρωεκλογές να ψηφίσουν όταν δεν πάνε ούτε στις εθνικές και έθεσε δύο λόγους που καθιστούν επιτακτική – όπως είπε – την συμμετοχή τους:

«1. Όσο πιο ισχυρή είναι η Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές, τόσο περισσότερο διεκδικητική θα είναι στην Ευρώπη την επόμενη μέρα, ώστε να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερη χρηματοδότηση, ακόμα μεγαλύτερη στήριξη, ακόμα περισσότερες παρεμβάσεις που θα κάνουν τις δικές σας τις ζωές καλύτερες.

  1. Η πολιτική σταθερότητα και η προσήλωση στην υλοποίηση του έργου μας δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να διαταραχθεί ως αποτέλεσμα των ευρωεκλογών».

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στη δυτική Θεσσαλονίκη, λέγοντας: «Στη δυτική Θεσσαλονίκη χτυπά δυνατά καρδιά της παράταξης στη Νέα Δημοκρατίας.

Για πρώτη φορά μία κυβέρνηση έσκυψε σοβαρά και συστηματικά πάνω σε χρόνια ζητήματα τα οποία αντιμετώπιζαν οι δήμοι της δυτικής Θεσσαλονίκης και δίνει από απτές λύσεις. Το Πάρκο του Παύλου Μελά, το αντικαρκινικό νοσοκομείο, το οποίο θα γίνει στο στρατόπεδο Καρατάσου, το νέο περιαστικό πάρκο το οποίο γίνεται με ιδιωτική χρηματοδότηση, τα νέα σχολεία τα οποία κατασκευάζονται και τα οποία ήδη έχουν αρχίσει και παραδίδονται.

Είναι παρεμβάσεις που βάζουν τη Δυτική Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης και που έχουν χρηματοδοτηθεί, σε μεγάλο βαθμό, από ευρωπαϊκούς πόρους».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας