Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚ. Μητσοτάκης για βία: «Θα ήμασταν αφελείς αν πιστεύαμε ότι θα πατάξουμε...

Κ. Μητσοτάκης για βία: «Θα ήμασταν αφελείς αν πιστεύαμε ότι θα πατάξουμε τα φαινόμενα βίας αμέσως»

Σε συνέντευξη του ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το bullying στα σχολεία, αλλά και γενικά για την παραβατικότητα των ανηλίκων. 

Ο πρωθυπουργός απατώντας για το αν η παρουσία περισσότερων αστυνομικών μπορεί να βοηθήσει, είπε ότι σίγουρα «βοηθάει», αλλά τόνισε ότι πρέπει να καταλάβουμε από που πηγάζει αυτή η παραβατικότητα, ποια είναι τα πρότυπα των παιδιών που ακούνε «είδη μουσικής» που προάγουν τη βία, «ειδικά κατά των γυναικών».

«Δεν είμαστε εδώ για να τιμωρήσουμε τα παιδιά αλλά για να βάλουμε ένα πλαίσιο συμπεριφορών», είπε και πρόσθεσε ότι δεν είναι υπέρ της λογικής «θα τα σπάσω όλα».

Ακόμη, είπε ότι «αποτρεπτική η έντονη παρουσία της Αστυνομίας σε χώρους συνάθροισης νέων… Θα ήμασταν αφελείς αν πιστεύαμε ότι θα πατάξουμε τα φαινόμενα βίας αμέσως».

Για την γυναικοκτονία των Αγίων Αναργύρων

«Θέλω να κάνω διάκριση ανάμεσα στη βία κατά των γυναικών και το bullying των ανηλίκων και την παραβατικότητα που σχετίζεται με την καθημερινή εγκληματικότητα. Το περιστατικό των Αγίων Αναργύρων ήταν γροθιά στο στομάχι για μένα. Έρχεται ένα τέτοιο συμβάν να μας υπενθυμίσει ότι όσα κάνουμε δεν είναι αρκετά.

Δεν έχουμε καθημερινά γυναικοκτονίες αλλά καταγγελίες για βία κατά των γυναικών και αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχουν μεγαλύτερη άνεση να καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά επειδή υπάρχει εμπιστοσύνη στην αστυνομία παρά το ότι έγιναν όλα λάθος στους Αγίους Αναργύρους».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας