Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠ. Χρηστίδης: «Είτε τη "μονταζιέρα των Τεμπών" την οργάνωσε κυβερνητικό χέρι, είτε...

Π. Χρηστίδης: «Είτε τη “μονταζιέρα των Τεμπών” την οργάνωσε κυβερνητικό χέρι, είτε στο Μαξίμου δεν ξέρουν τι γίνεται στις υπηρεσίες της χώρας – Και τα δυο σενάρια είναι προβληματικά»

«Δεν μπορεί να μην ξέρει ο πρωθυπουργός και το Μέγαρο Μαξίμου»

Στα όσα είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης, περί μονταζιέρας στα ηχητικά που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», τονίζοντας ότι τα λεγόμενα Τερζάκη αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία καθώς φαίνεται ότι αποδέχεται αυτό που συνέβη.
Ερωτηθείς για το ποιος βρίσκεται πίσω από αυτή την υπόθεση, απάντησε ότι δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. «Ή είναι κυβερνητικά στελέχη και έχουν ένα οργανωμένο σχέδιο επικοινωνιακής διαχείρισης από τις πρώτες ώρες του τραγικού δυστυχήματος, ή η χώρα είναι μια μπανανία, στην οποία όποιος θέλει, παίρνει συνομιλίες, τις αλλοιώνει και τις διαχέει. Και στα δυο η κυβέρνηση έχει πρόβλημα και είναι επικίνδυνη. Δεν μπορεί να μην ξέρει ο πρωθυπουργός και το Μέγαρο Μαξίμου», σημείωσε.
Ανέφερε, ακόμη, ότι στην Ελλάδα φαίνεται πως, παρά τις όποιες καθυστερήσεις, υπάρχει κράτος δικαίου, το οποίο όμως – όπως είπε – δεν  το σέβεται η κυβέρνηση και οι υπουργοί της. Επέμεινε, δε, ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη να απαντηθούν τα ερωτήματα που έθεσε το ΠΑΣΟΚ σχετικά με το ποιος πήρε τα ηχητικά, ποιος τα αλλοίωσε και ποιος τα διέρρευσε στα Μέσα Ενημέρωσης. «Αυτές οι τρεις ερωτήσεις θα απαντηθούν γιατί είναι ζήτημα δικαιοσύνης και δικαίωσης», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Εξέφρασε, επίσης, την ανησυχία του για τα περιστατικά βίας που σημειώνονται ανάμεσα σε ανηλίκους, θέτοντας ένα ευρύτερο πλέγμα ενεργειών που πρέπει να γίνουν, όπως για παράδειγμα η ύπαρξη περισσότερων κοινωνιολόγων αλλά και ψυχολόγων στο σχολικό περιβάλλον αλλά και μια αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος συνολικά.
«Το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα έχει μοναδικό στόχο να μπει το παιδί στο πανεπιστήμιο. Αυτό είναι κάτι αντίθετο από αυτό που κάνουν σύγχρονα προοδευτικά εκπαιδευτικά συστήματα που επενδύουν στην ενσυναίσθηση και στη συλλογικότητα», επεσήμανε.
Τάχθηκε υπέρ της ύπαρξης κανόνων, που να τηρούνται παντού και για όλους και έστρεψε τα “πυρά” του στην κυβέρνηση, η οποία – όπως είπε – αποφάσισε μετά από πέντε χρόνια και πολλά περιστατικά ότι πρέπει να γίνει μια πλατφόρμα καταγγελιών. «Έκαναν έναν εθνικό διάλογο και από την εθνική επιτροπή δεν έχει υλοποιηθεί κάτι. Δεν έχουν πάρει κάποια πρόταση να την κάνουν κανόνα. Τι κάνει ο κ. Μητσοτάκης; Πάει στην Πολίχνη, μαζεύει μαθητές, καθηγητές και βουλευτές της ΝΔ και κάνει επικοινωνιακές ανακοινώσεις. Αυτό δεν δίνει λύσεις στο ζήτημα», κατέληξε.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας