Ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε γεμάτος αυτοπεποίθηση και αισιόδοξος στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο Τ/Σ Mega, όπου μίλησε για πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «όλα είναι δυνατά και εφικτά».

«Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι και βλέπω ένα ρεύμα έξω στην κοινωνία. Ίσως έχει πλέον πάψει να αποδίδει η προπαγάνδα εναντίον του προσώπου και του χαρακτήρα μου από την κυβέρνηση. Ίσως να έχει συνεισφέρει το θέμα της συγκάλυψης των Τεμπών. Ανεβαίνουμε.

Πιστεύω ότι μέσα σε 2 μήνες όλα μπορούν να ανατραπούν. Αισθάνομαι ότι μπορούμε να κερδίσουμε, θέλω να κερδίσουμε», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, τόνισε πως «αν δεν είμαστε πρώτοι (στις Ευρωεκλογές), θα είμαστε στις βουλευτικές. Ο κόσμος βλέπει ότι οι μεταρρυθμίσεις του πρωθυπουργού είναι ένα περιτύλιγμα».

Ο κ. Κασσελάκης εξήγησε πως θεωρεί ότι είναι «απόλυτα εφικτό να είμαστε πρώτοι στις ευρωεκλογές». Μεταξύ άλλων τόνισε ότι η αποχή των πολιτών στις εθνικές εκλογές δεν σημαίνει απολιτίκ, αλλά αποτυπώνει την απογοήτευση του λαού.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που δεν φοβάται να ανανεωθεί, έχει έναν πρόεδρο που δεν κ**ώνει σε τίποτα. Δεν θα είναι αποτυχία μου εάν χάσω με 10 μονάδες. Αποτυχία θα είναι να αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας, να συνεργαστούμε με μηχανισμούς συμφερόντων. Αποτυχία είναι να είσαι επαγγελματίας πολιτικός και να προδίδεις την εκλογική σου βάση. Αποτυχία είναι να λες ότι όλα έχουν ζυγιστεί στο 41% και να αποκαλύπτεται μετά ότι υπάρχει συγκάλυψη και «μονταζιέρα». Αυτό είναι αποτυχία του πολιτικού συστήματος και του πρωθυπουργού», είπε στο MEGA.

Για τη γυναικτονία της Κυριακής

Με αφορμή τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβας λίγα μέτρα από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων ο κ. Κασσελάκης μίλησε για τα προβλήματα ασφάλειας.

«Έχουμε αλλάξει 3 υπουργούς Προστασίας του Πολίτη μέσα σε 9 μήνες. Δεν είναι αυτό μία κατάσταση και να αισθάνεται κάποιος ότι θα πάει σε αστυνομικό τμήμα και δεν ξέρει αν θα του πουν να καλέσει την αστυνομία», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάτι δεν πάει καλά στην αστυνομία. Έχει διαρραγεί η εμπιστοσύνη πολίτη και αστυνομίας. Υπάρχει μεγάλη εγκληματικότητα και αίσθηση ανασφάλειας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να ξαναχτίσουμε αυτή την εμπιστοσύνη», τόνισε.

«Η ηγεσία της αστυνομίας θα πρέπει να επιλεγεί από τη Βουλή με συναίνεση διακομματική, να ενισχύσουμε την αστυνομία της γειτονιάς. Η ανθρώπινη ζωή είναι η πρώτη μας μέριμνα», συμπλήρωσε.