Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΔ. Μάντζος: «Δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη και βιώσιμη οικονομία, χωρίς ισχυρή...

Δ. Μάντζος: «Δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη και βιώσιμη οικονομία, χωρίς ισχυρή και ανθεκτική δημοκρατία»

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που ζήτησε από τους θεσμούς της Πολιτείας, την ελληνική και την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη, τις ανεξάρτητες αρχές και όλους τους φορείς να κάνουν την αποστολή τους», ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος

Στον αέρα της εκπομπής «Ημερολόγιο» του Ρ/Σ ΣΚΑΙ 100,3 με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα μίλησε σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στο MEGA, ο κ. Μάντζος τόνισε αρχικά ότι «είναι δικαίωμά του ως πολιτικού αρχηγού με ποιον θέλει να συνεργαστεί, αλλά η δήλωσή του υποδηλώνει και το πώς βλέπει την προοδευτική δημοκρατική παράταξη, η οποία δεν είναι προσωπικό φέουδο κανενός» προσθέτονας ότι «δεν μπορεί κανείς μόνος να ανατρέψει δεδομένα επειδή έχει ένα καλό TikTok καλή επικοινωνία».

Στάθηκε, στη συνέχεια, στα όσα υπαινίχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο των υποκλοπών, εκτιμώντας ότι εκείνος «αναπαρήγαγε προπαγανδιστικά σενάρια που έχουμε δει και στο παρελθόν από trolls της Νέας Δημοκρατίας και από διάφορα δημοσιεύματα, που παραποιούν την πραγματικότητα», κάνοντας λόγο για «άδικη, αναιτιολόγητη, αβάσιμη και απαράδεκτη επίθεση με σενάρια συνωμοσίας».

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που ζήτησε από τους θεσμούς της Πολιτείας, την ελληνική και την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη, τις ανεξάρτητες αρχές και όλους τους φορείς να κάνουν την αποστολή τους. Τα αποτελέσματα τα είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα με την πρώτη θεσμική νίκη, την απόφαση του ΣτΕ. Αναμένουμε την εκτέλεσή της από την ΑΔΑΕ και τα επόμενα βήματα θα είναι εξίσου θεσμικά και αποτελεσματικά», εξήγησε.

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Μάντζος ξεκαθάρισε πως οι υποκλοπές δεν έχουν «κουράσει», διότι «παραμένουν πάντοτε την επικαιρότητα χωρίς να είναι δική μας επιλογή. Ήταν απόφαση της δικαιοσύνης, που επανέφερε στην πολιτική ημερήσια διάταξη το ζήτημα», υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι αυτό «εντάσσεται σε μια γενική εικόνα λειτουργίας του κράτους δικαίου και των θεσμών της Πολιτείας μας, όπως είδαμε με εμφατικό και οδυνηρό τρόπο ακόμα και στην τραγωδία των Τεμπών».

Σχολιάζοντας το χθεσινό δημοσίευμα του «Politico» που αφορά στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αναρωτήθηκε «αν η Κυβέρνηση θα βγει πάλι να πει ότι υπάρχουν επιχειρηματικά συμφέροντα που επιχειρούν την αποσταθεροποίησή της, αυτήν τη φορά από τις Βρυξέλλες» και σημείωσε:

«Δόθηκαν 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε λίγες και μόνο επιχειρήσεις, που είναι οι μεγάλες και όχι οι μικρομεσαίες που αποτελούν το 97% της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Και, μάλιστα, σε έργα πληροφορικής, τεχνολογίας και τεχνικών συμβούλων. Και η ειρωνεία είναι ότι το σημαντικότερο από αυτά τα έργα είναι η αναβάθμιση του ίδιου του ψηφιακού συστήματος διεξαγωγής των δημοσίων συμβάσεων!».

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εξέφρασε την ανησυχία του ότι «όλα αυτά τα αρνητικά κρούσματα στον τρόπο λειτουργίας των θεσμών εμπλέκονται, συμπλέκονται και σίγουρα έχουν επίδραση στην πραγματική ζωή και την καθημερινότητα. Όταν μια μικρομεσαία επιχείρηση δεν μπορεί να πάρει πίστωση από την τράπεζα ή να βρει πρόσβαση στο Ταμείο Ανάκαμψης και βλέπει τους μεγάλους να έχουν προνομιακή πρόσβαση. Όταν έχουμε 57 νεκρούς στο έγκλημα των Τεμπών και μια διαρκή προσπάθεια συγκάλυψης και χειραγώγησης της κοινής γνώμης.

Όταν έχουμε διαρροή προσωπικών δεδομένων με ηλεκτρονική αλληλογραφία ευρωβουλευτών. Όταν βλέπουμε τους θεσμούς να κλυδωνίζονται σε κάθε ευκαιρία. Αυτό έχει επίδραση και στην πραγματική ζωή. Δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη, βιώσιμη και ωφέλιμη για όλους οικονομία, χωρίς μια ισχυρή και ανθεκτική δημοκρατία. Και γι’ αυτό και εμείς θα αγωνιστούμε στον δρόμο προς τις ευρωπαϊκές εκλογές».

Απαντώντας για τον στόχο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στις ευρωεκλογές, ο Δημήτρης Μάντζος υπενθύμισε ότι αυτός «δεν εξαντλείται στις ευρωπαϊκές εκλογές. Εμείς λέμε ότι ως πολίτες καλούμαστε να πάρουμε μια απόφαση: θέλουμε να έχουμε μια ισχυρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην αλαζονεία, στην αναποτελεσματικότητα της Νέας Δημοκρατίας και στον κυνισμό στην άσκηση εξουσίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κυβέρνησή του; Τότε, ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Για να είναι ισχυρό, να αυξήσει τα ποσοστά του σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019 και τις εθνικές εκλογές του 2023. Εμείς δεν θέλουμε τη δεύτερη θέση ως φετιχιστικό αυτοσκοπό, αλλά ως εντολή του λαού για να πάρουμε τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα κάνουν τη δημοκρατική προοδευτική παράταξη μια αξιόπιστη και ελκυστική κυβερνητική επιλογή».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας