Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑκύρωσε ο Στ. Κασσελάκης τη συνάντηση με το εβραϊκό λόμπι AIPAC -...

Ακύρωσε ο Στ. Κασσελάκης τη συνάντηση με το εβραϊκό λόμπι AIPAC – Είδε τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο

Το ραντεβού με την AIPAC είχε προκαλέσει εσωκομματικές γκρίνιες και έντονη δημόσια κριτική από τη Νέα Αριστερά.

H συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη με μέλη της  American Israeli Public Affairs Committee (AIPAC), η οποία είχε προγραμματισθεί προ ημερών, προκειμένου να παρουσιάσει  τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για το Παλαιστινιακό, ακυρώνεται, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου.

Με απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, η συνάντηση κρίθηκε αναγκαίο να ακυρωθεί μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την άρνηση του Ισραήλ να  επιδιώξει την αποκλιμάκωση της έντασης, καθώς όλοι οι περιφερειακοί «παίκτες» οφείλουν να δείξουν την απαιτούμενη αυτοσυγκράτηση με σεβασμό στη διεθνή νομιμότητα και στις διαμεσολαβητικές προσπάθειες που είναι σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο ραντεβού, αν και είχε κλειστεί πολύ καιρό πριν, προκάλεσε την έντονη κριτική του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλου. Παράλληλα, γκρίνιες στο εσωτερικό του κόμματος έχει πυροδοτήσει και η υποστηρικτική ανακοίνωση για την επίθεση του Ιράν προς Ισραήλ, παρότι ο Στέφανος Κασσελάκης συντάχθηκε με την άποψη του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

«Με χαρά να υποδέχθηκα στην Αρχιεπισκοπή μας τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης @skasselakis , ένα παιδί της Ομογένειάς μας, που σέβεται και εκτιμά το ρόλο της Εκκλησίας μας. Του ευχήθηκα καλή επιτυχία στην προσπάθειά του για πρόοδο της αγαπημένης μας Ελλάδας» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Αρχιεπίσκοπος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας