Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΔ. Αυγέρη για θαύμα Κασσελάκη: «Η πίστη του ανθρώπου σε μια θρησκεία...

Δ. Αυγέρη για θαύμα Κασσελάκη: «Η πίστη του ανθρώπου σε μια θρησκεία είναι πολύ προσωπικό ζήτημα και δεν μπαίνει στο ζύγι»

«Θεωρώ ότι έχω δώσει μάχες για την Αριστερά αλλά δεν φοβάμαι να σας πω ότι είμαι και ένθεη και ένθρησκη»

Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κα Δώρα Αυγέρη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά τη δήλωση του κ.Τσίπρα για το «θαύμα» του κ. Κασσελάκη

«Αύριο παρουσιάζεται το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για μια πολύ σημαντική και κρίσιμη εκλογική μάχη. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πάει συντεταγμένα, δυναμικά, προσηλωμένα δεν θα σταθούμε ούτε στις επιμέρους δηλώσεις υποψηφίων και συνυποψηφίων. Αυτό είναι μια πολιτική αξιολόγηση που μπορεί να είναι πολύ εφήμερη και της στιγμής. Μακριά από μένα να αξιολογήσω τις θέσεις οποιουδήποτε συνυποψηφίου.

Η πίστη του ανθρώπου σε μια θρησκεία είναι πολύ προσωπικό ζήτημα και δεν μπαίνει στο ζύγι. Ποτέ δεν θα ζητήσω από κανέναν να μου πει σε τι πιστεύει, γιατί πιστεύει και πολύ περισσότερο γιατί δηλώνει δημόσια την πίστη του. Το σέβομαι απόλυτα, αυτό είναι η Αριστερά. Αλίμονο αν χάνει κανείς την ψυχή του επειδή προβάλει ξεκάθαρα ποια είναι η πίστη του. Η ψυχή της Αριστεράς είναι η διαύγεια, η διαφάνεια, το να μην φοβάσαι να πεις τι είσαι , τι δηλώνεις. Ουαί και αλίμονο αν στη χώρα μας με αυτές τις παραδόσεις φοβάσαι να πεις, εφόσον πιστεύεις σε ένα δόγμα,  στην Ορθοδοξία, να φοβάσαι να το πεις. Να φοβάσαι να το πεις για να μην θεωρήσει κάποιος ότι δεν είσαι αριστερός. Δηλώνω ότι είμαι αριστερή, θεωρώ ότι έχω δώσει μάχες για την Αριστερά αλλά δεν φοβάμαι να σας πω ότι είμαι και ένθεη και ένθρησκη ανεξάρτητα από το πώς το εκφράζω δημόσια. Θα με κακοχαρακτηρίσει κάποιος ως μη αριστερή αν πω ότι έχω μια παραδοσιακή σχέση με την ορθοδοξία, ότι μεγάλωσα ως παιδί της ελληνικής υπαίθρου σε ένα χωριό πηγαίνοντας την Κυριακή στην εκκλησία και λέγοντας το Πιστεύω!   

Η Αριστερά είναι συμπεριληπτική, δεν είναι φοβική, δεν κάνει αποκλεισμούς δέχεται όλους τους ανθρώπους όπως είναι, χωρίς διακρίσεις, ανεξάρτητα από το τι πιστεύουν, δεν έχει διαχωρισμούς».

Για τις δηλώσεις του κ. Παπανώτα

«Εγώ δεν θα κάνω καμία αναφορά και καμία δήλωση στο τι πρέπει να γίνει σε οποιονδήποτε συνυποψήφιό μου. Αρνούμαι να μπω σε αυτή τη συζήτηση, είναι θέση αρχής, δεν θα σχολιάσω.  Δεν είμαι τιμητής, δεν είμαι αξιολογητής, δεν συμμετέχω σε κάποιο κομματικό όργανο που αξιολογεί τη δημόσια εκφορά των θέσεων του κόμματος από στελέχη ή υποψηφίους, αυτός είναι ένα ρόλος που ανήκει σε άλλους. Δεν είμαι λογοκριτής, ο καθένας παίρνει την ευθύνη για αυτά που λεει και αυτά που κάνει».  

Αναφορικά με την υποψηφιότητα Μπελέρη

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας δεν πρέπει να κλειστούν σε μικροκομματικές σκοπιμότητες και σε ένα κομματικό ψηφοδέλτιο. Δεν είναι ζήτημα κομματικό της ΝΔ, δεν είναι ζήτημα καν διμερές της Ελλάδας και της Αλβανίας. Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία είναι ζήτημα ευρωπαϊκό. Πρέπει να δούμε αν από όλο αυτό προάγεται η ποιότητα ζωής και η καθημερινότητα της ελληνικής μειονότητας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας