Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΟ Σ. Κασσελάκης έθεσε τον Παπανώτα εκτός ευρωψηφοδελτίου - «Δεν θέλουν τη...

Ο Σ. Κασσελάκης έθεσε τον Παπανώτα εκτός ευρωψηφοδελτίου – «Δεν θέλουν τη βοήθειά μου, δεν πειράζει»

Εξαίρεσαι τον Δημήτρη Παπανώτα, ο Στέφανος Κασσελάκης από το ευρωψηδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά το γεγονός ότι κάποιες πληροφορίες ήθελαν την τελική απόφαση να την παίρνει η εκτελεστική γραμματεία (που συνεδριάζει σήμερα), εν τέλει ο πρόεδρος του κόμματος παρενέβη και πήρε την απόφαση μόνος.

«Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα», καταλήγει στην ανάρτησή που έκανε ο κος Κασσελάκης στο Χ.

Οι δηλώσεις Παπανώτα είχαν προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Η Σοφία Μπεκατώρου είχε καλέσει το κόμμα, εμμέσως πλην σαφώς, να τον αποπέμψει.

«Ελπίζω το κόμμα θα κάνει την κίνηση που πρέπει», δήλωσε νωρίτερα στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά η υποψήφια ευρωβουλευτής και Ολυμπιονίκης, που ήταν η πρώτη που άνοιξε δημόσια την υπόθεση της γυναικείας κακοποίησης στην Ελλάδα.

Η αντίδραση του Δημήτρη Παπανώτα

«Δεν θέλουν τη βοήθειά μου, δεν πειράζει», είπε εκφράζοντας την πικρία του για την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να τον αποπέμψει από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Παπανώτας.

Πρόσθεσε ότι θεωρεί «προσβολή προς το πρόσωπό μου και προς όλους όσοι με ψήφισαν» την απόφαση αυτή. «Καλή συνέχεια του εύχομαι και του κυρίου Κασσελάκη», είπε ακόμα ο Δημήτρης Παπανώτας, προσθέτοντας: «Να του θυμίσω που ήμουν ο πρώτος που τον στήριξα από το πρώτο βίντεο που ανέβασε».

Τονίζοντας πως «ουσιαστικά απέπεμψαν τον Παπανώτα επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, μια συμπεριφορά που δεν είναι σωστή μεταξύ συνυποψηφίων». Κάλεσε επίσης την Σοφία Μπεκατώρου να βρεθούν μαζί σε μία τηλεοπτική συζήτηση, «να ανταλλάξουμε πολιτικές απόψεις για όλα τα ζητήματα», όπως είπε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας