Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΔημοσκόπηση Metron Analysis: Διαφορά ασφαλείας για τη ΝΔ - Εδραιώνεται στη δεύτερη...

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Διαφορά ασφαλείας για τη ΝΔ – Εδραιώνεται στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση η Νέα Δημοκρατία όπως δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ

Η νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό του Τ/Σ MEGA, βρίσκει τη Νέα Δημοκρατία στην πρώτη θέση τόσο στην εκτίμηση ψήφου όσο και στην πρόθεση, με 32,3% και 26,8% αντίστοιχα, με φόντο τις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 15,4% και 12,8% ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε πτώση με 12% και 9,9%. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 9,8% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 8,3%, η Πλεύση Ελευθερίας με 4,2%, το κόμμα «Νίκη» με 3,6%, η Νέα Αριστερά με 3,1%, οι Σπαρτιάτες με 2,5%, οι Δημοκράτες με 2%, το ΜέΡΑ25 με 1,6%, η Φωνή Λογικής με 1,4 και το κόμμα «Κόσμος» με 1%.

 

Ως προς την εκτίμηση ψήφου, δηλαδή την εκτίμηση που κάνει η Metron Analysis για το πώς θα διαμορφωνόταν ένα  εκλογικό αποτέλεσμα, έχουμε μια άνοδο της συσπείρωσης της ΝΔ που μεταφράζεται σε άνοδο 0,9%, μια νέα άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στο 15,4%, μια υποχώρηση του ΠΑΣΟΚ κατά 1% και μια σταθερότητα ουσιαστικά του ΚΚΕ. Η Ελληνική Λύση καταγράφει μια υποχώρηση στο 8,3%, ενώ η εκτίμηση είναι περνούν το όριο η Νίκη, η Πλεύση Ελευθερίας και οριακά η Νέα Αριστερά, όχι όμως κάποιο άλλο κόμμα.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας