Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΝέα Δημοκρατία: Η στρατηγική για τις ευρωεκλογές και τα ενδεχόμενα κέρδη από...

Νέα Δημοκρατία: Η στρατηγική για τις ευρωεκλογές και τα ενδεχόμενα κέρδη από την υποψηφιότητα Μπελέρη

Ήταν ιδιαιτέρως σημαντική από τον Κυριάκο Μητσοτάκη η εύρεση ενός τρόπου για τη συσπείρωση των ψηφοφόρων σε μια «χαλαρή» εκλογική διαδικασία

Οι προετοιμασίες για τις ευρωεκλογές βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, παρόλο που ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Στην παρουσίαση των υποψήφιων ευρωβουλευτών ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι η πολιτική σταθερότητα για αυτό και προέβη σε επιλογές που θα ανακόψουν τις διαρροές ψηφοφόρων από τη Νέα Δημοκρατία προς τα άλλα κόμματα.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Φρέντι Μπελέρη προκάλεσε αντιδράσεις στο εσωκομματικό πεδίο.
Ωστόσο, ήταν ίσως και μια από τις λίγες φορές εδώ και πολύ καιρό που η κυβέρνηση κατάφερε να θέσει μια ατζέντα, με τη δημόσια συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από το πρόσωπο του έγκλειστου στις φυλακές του Φιέρι εκλεγέντος δημάρχου Χειμάρρας.

ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ «GOVNEWS WEEKLY» #17

Είναι σαφές ότι η υποψηφιότητα του κ. Μπελέρη θα προσελκύσει τους δεξιούς ψηφοφόρους που έχουν πατριωτικές ευαισθησίες και θα ξανά μοιράσει την τράπουλα, κερδίζοντας μια από τις πρώτες θέσεις του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου.

Η συγκεκριμένη επιλογή πέρα από ουσιαστική ήταν και συμβολική. Γιατί η ελληνική πλευρά στέλνει ένα μήνυμα στην Αλβανία και πιο ειδικά στην κυβέρνηση του Έντι Ράμα. Και αυτό γιατί δεν αποκλείεται ο κ. Μπελέρης να παραμείνει εντός της φυλακής, παρόλο που θα έχει εκλεγεί ως ευρωβουλευτής. Βέβαια το ουσιαστικό μήνυμα της υποψηφιότητας του είναι η απάντηση που δίνει η Νέα Δημοκρατία σε όσους ανησυχούν για τη μετατόπισή της προς το κεντρώο στρατόπεδο. Άλλωστε, δεν είναι λίγοι οι κεντρώοι ή οι «πρώην ΠΑΣΟΚ» που κατεβαίνουν στις εκλογές, με την επιλογή όμως του κ. Μπελέρη να στέλνει το μήνυμα προς τη “ραχοκοκαλιά” του κόμματος.

Ήταν ιδιαιτέρως σημαντική από τον Κυριάκο Μητσοτάκη η εύρεση ενός τρόπου για τη συσπείρωση των ψηφοφόρων σε μια «χαλαρή» εκλογική διαδικασία που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ψήφος διαμαρτυρίας που θα έθετε σε κίνδυνο τη δυνατότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της.

Οι οδηγίες προς τους υποψήφιους

Μετά την ανακοίνωση των ονομάτων που απαρτίζουν το ευρωψηφοδέλτιο, οι υποψήφιοι βρέθηκαν στα γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς για να λάβουν τις απαραίτητες οδηγίες. Σε αυτή τη συνάντηση παρόντες ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός, οι επικοινωνιολόγοι Θωμάς Βαρβιτσιώτης και Έρικ Πάρκς, ο αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Χρήστος Ζωγράφος, και μεταξύ άλλων η διευθύντρια επικοινωνίας του Μεγάρου Μαξίμου Κύρα Κάπη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, τους ζητήθηκε να μιλήσουν θετικά με τους πολίτες και να ακολουθήσουν την επίσημη κυβερνητική γραμμή, ενώ τους δόθηκε και μια πρώτη εικόνα για το χρονοδιάγραμμα των περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη. Παράλληλα θα υπάρξουν αντίστοιχες περιοδείες τόσο με υπουργούς όσο και με βουλευτές ανά την επικράτεια.

Τέλος, επισημάνθηκε ότι είναι σημαντικό να αποφεύγουν «αμφιλεγόμενα θέματα» και τον κίνδυνο για προσωπικές επιθέσεις εναντίον τους, όπως συνέβη με την παρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δημοσιεύτηκε στο 17ο τεύχος της digital εφημερίδας «GOVnews Weekly» – Διαβάζεται με ένα κλικ!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας