Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠ. Μαρινάκης για δημοσίευμα FT: «Καμία παροχή στην Ουκρανία που θα διακινδυνεύει...

Π. Μαρινάκης για δημοσίευμα FT: «Καμία παροχή στην Ουκρανία που θα διακινδυνεύει τη δική μας αεράμυνα»

«Έχουμε πολλές φορές προβεί σε πολλές διαψεύσεις, σας απαντώ και σήμερα κατηγορηματικά», τόνισε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης στο πλαίσιο ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών

«Δεν πρόκειται να γίνει οποιαδήποτε κίνηση που θα διακινδυνέψει έστω και κατ΄ ελάχιστον την αποτρεπτική ικανότητα ή την αεράμυνα της χώρας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας το δημοσίευμα των Financial Times σχετικά με τις πιέσεις που ασκούνται σε Ελλάδα και Ισπανία από ευρωπαίους ηγέτες και ΝΑΤΟ για παράδοση συστημάτων αεράμυνας στην Ουκρανία.

«Μέχρι στιγμής έχουμε δείξει έμπρακτα τη βοήθεια μας στην Ουκρανία και στον ουκρανικό λαό. Από εκεί και πέρα, όμως, δεν πρόκειται να γίνει οποιαδήποτε κίνηση -το ξεκαθαρίζω- που θα διακινδυνέψει έστω και κατ’ ελάχιστον την αποτρεπτική ικανότητα ή την αεράμυνα της χώρας. Έχουμε πολλές φορές προβεί σε πολλές διαψεύσεις, σας απαντώ και σήμερα κατηγορηματικά», τόνισε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης στο πλαίσιο ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times, Ελλάδα και Ισπανία βρίσκονται στο επίκεντρο καθώς διαθέτουν μεγάλο αριθμό αντιαεροπορικών συστημάτων, που μπορεί να αξιοποιήσει το Κίεβο για προστατεύσει τις ουκρανικές πόλεις από τις κλιμακούμενες ρωσικές επιθέσεις.

«Οι ευρωπαίοι ηγέτες προέτρεψαν προσωπικά τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας και της Ελλάδας Πέδρο Σάντσες και Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα να δωρίσουν συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία, σύμφωνα με άτομα που ενημερώθηκαν για τις συζητήσεις», αναφέρουν οι Financial Times στο δημοσίευμά τους και προσθέτουν:

«Στους δύο ηγέτες, των οποίων οι ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν μεταξύ τους περισσότερα από δώδεκα συστήματα Patriot, αλλά και κάποια ακόμη συστήματα, όπως τα S-300, οι ευρωπαίοι ηγέτες τους επισήμαναν ότι οι ανάγκες τους δεν είναι τόσο μεγάλες όσο της Ουκρανίας και ότι δεν αντιμετώπιζαν καμία επικείμενη απειλή».

«Όλοι ξέρουμε ποιος τα έχει (σ.σ. τα συστήματα αεράμυνας), όλοι ξέρουμε πού βρίσκονται και όλοι ξέρουμε ποιος τα έχει πραγματικά ανάγκη», δήλωσε ένας από τους ανώτερους αξιωματούχους που μίλησαν στους Financial Times.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας