Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕλ. Ράπτη: «Είναι σπουδαία η πρόληψη του καρκίνου του μαστού»

Ελ. Ράπτη: «Είναι σπουδαία η πρόληψη του καρκίνου του μαστού»

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνά διαγνωσμένος καρκίνος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες.

Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη είχε τη χαρά να φιλοξενήσει στο Υπουργείο Τουρισμού την εξαίρετη Χειρουργό – Ειδική στις παθήσεις μαστού και διακεκριμένη Πρόεδρο του Γυναικείου Φιλανθρωπικού Σωματείου ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Γιώτα Σασοπούλου.

Η κα Σασοπούλου μέσα από μία εμπεριστατωμένη και κατανοητή παρουσίαση μοιράστηκε την επιστημονική της εμπειρία ενημερώνοντας τους υπαλλήλους του Υπουργείου Τουρισμού σχετικά με τη σπουδαιότητα της πρόληψης στον καρκίνο του μαστού.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνά διαγνωσμένος καρκίνος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες. Όσο πιο νωρίς διαγνωσθεί, τόσο αυξάνει η πιθανότητα να καταστεί ιάσιμος.

Η Πολιτεία με το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού «Φώφη Γεννηματά» παρέχει πρόσβαση σε δωρεάν προληπτικές εξετάσεις κατά του καρκίνου του μαστού στις γυναίκες άνω των 45 ετών.

«Δεν ξεχνάμε ποτέ το πιο σημαντικό ραντεβού μας. Επιλέγουμε την πρόληψη».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας