Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΧρ. Παναγιωτακοπούλου: «Ψήφος ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, για να ενισχυθεί το ρεύμα αμφισβήτησης»

Χρ. Παναγιωτακοπούλου: «Ψήφος ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, για να ενισχυθεί το ρεύμα αμφισβήτησης»

Η κ. Παναγιωτακοπούλου εξήγησε πως πίσω από όλα τα μεγάλα προβλήματα όπως η ακρίβεια, η φτώχεια, η ανεργία «βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ, οι κανονισμοί της, οι οδηγίες της, οι συμφωνίες της»,

Στην επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις ΗΠΑ και τον Καναδά αναφέρθηκε η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, υποψήφια ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του Κόμματος μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Φωνή της Ελλάδας».

«Εμείς θέλουμε να αναδείξουμε μέσα και από αυτή την επίσκεψη τα προβλήματα των ομογενών, τα οποία βεβαίως δεν μας είναι ξένα, τα γνωρίζουμε πολύ καλά», είπε, κάνοντας αναφορά στα προβλήματα που υπάρχουν στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση και στο συνταξιοδοτικό, τα οποία «είναι ζητήματα που έχουμε αναδείξει, προτείνουμε λύσεις και αυτά θα κουβεντιάσει η αντιπροσωπεία μας στις συναντήσεις».

Στο ερώτημα γιατί κάποιος να ψηφίσει το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, εφόσον το Κομμουνιστικό Κόμμα διαφωνεί με την ΕΕ, υπογράμμισε: «Για αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει να ψηφίσουν το ΚΚΕ. Γιατί η θέση αυτή, η στάση του ΚΚΕ είναι εγγύηση ότι οι ευρωβουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνουν πλατιά το λαό για όλες αυτές τις αντιλαϊκές αποφάσεις που παίρνονται στην ΕΕ, να τον ενημερώνει πλατιά, να αποκαλύπτουν τι έρχεται, να τον προειδοποιούν, να τον προετοιμάζουν και το πιο σημαντικό: Να μπορούμε να οργανώνουμε τον αγώνα του για να μπορέσουμε όλα αυτά να τα αποτρέψουμε».

Η κ. Παναγιωτακοπούλου εξήγησε πως πίσω από όλα τα μεγάλα προβλήματα όπως η ακρίβεια, η φτώχεια, η ανεργία «βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ, οι κανονισμοί της, οι οδηγίες της, οι συμφωνίες της», συμπληρώνοντας πως αυτή την πολιτική «εφαρμόζει κατά γράμμα η κυβέρνηση της ΝΔ με την στήριξη των άλλων κομμάτων». Επισήμανε δε πως όλα αυτά που έρχονται στην ελληνική Βουλή, τα έχουν ήδη ψηφίσει από κοινού στην ΕΕ η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα.

Κάλεσε να ενισχυθεί το ΚΚΕ, γιατί «η ψήφος στο ΚΚΕ θα κατατεθεί στους αγώνες» στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στις σχολές, «εκεί που δυναμώνει η εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ». Όπως είπε, πρέπει να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το ρεύμα αμφισβήτησης που καταγράφηκε στις προηγούμενες εκλογικές μάχες, καθώς έδωσε ώθηση στους μεγάλους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος.

Επίσης, τόνισε πως κριτήριο ψήφου θα πρέπει να είναι η εμπλοκή της Ελλάδας στους δύο ιμπεριαλιστικούς πολέμους που είναι σε εξέλιξη. Φέρνοντας ως παράδειγμα τις διεργασίες για την αποστολή S – 300 από την Ελλάδα στην Ουκρανία, υπογράμμισε πως πρέπει να δυναμώσει η πάλη για την απεμπλοκή της χώρας μας από αυτούς τους πολέμους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας