Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑποφασίστηκε η άρση ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου από τη Βουλή

Αποφασίστηκε η άρση ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου από τη Βουλή

«Ο ίδιος επέλεξε να κριθεί ενώπιον του φυσικού του δικαστή», λέει ο Κωνσταντίνος Χήτας

κατά πλειοψηφία, η Ολομέλεια της Βουλής, με ψήφους 258 «ΥΠΕΡ», 8 «ΟΧΙ» και 3 «παρών», αποφάσισε την άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου.

Υπενθυμίζεται, ότι η άρση της ασυλίας αφορά την υπόθεση του Κυριάκου Βελόπουλου σε σχέση με συκοφαντική δυσφήμιση μέσω ψευδούς λογαριασμού στο Twitter (X), που υπέβαλε πρώην στέλεχος της Ελληνικής Λύσης.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε εισηγηθεί υπέρ της άρσης ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου κατά πλειοψηφία με όλα τα κόμματα να τάσσονται υπέρ πλην του ΚΚΕ που δήλωσε «παρών», ενώ το ίδιο είχε ζητήσει και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, που ζήτησε και πήρε το λόγο, τόνισε ότι «αν και είναι μια υπόθεση η οποία δεν τον αφορά καθόλου τον κ. Βελόπουλο, ο ίδιος επέλεξε να κριθεί ενώπιον του φυσικού του δικαστή».

«Αν και έρχεται προεκλογικά και προφανώς είναι καραμπινάτη περίπτωση καραμπινάτης πολιτικής σκοπιμότητας, παρά ταύτα ο πρόεδρος μας θα βρεθεί ενώπιον του φυσικού του δικαστή για να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας», συμπλήρωσε ο κ. Χήτας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας