Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣτον ανακριτή οδηγείται σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος

Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος

Ο κατηγορούμενος, που παραμένει κρατούμενος από χθες μετά την προθεσμία που έλαβε από τον Ανακριτή, καλείται να απολογηθεί για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του.

Σήμερα Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή για την απολογία του ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών Κωνσταντίνος Φλώρος κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για την επίθεση μέσα στην Βουλή σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου.

Ο κατηγορούμενος, που παραμένει κρατούμενος από χθες μετά την προθεσμία που έλαβε από τον Ανακριτή, καλείται να απολογηθεί για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του, για την επίθεση μέσα στην Βουλή.

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του κ. Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία, για διάπραξη κακουργήματος και έτσι ο ανεξάρτητος βουλευτής συνελήφθη αμέσως μετά την πράξη του.

Ο κ. Γραμμένος έχει κατάγματα στα ρινικά οστά, φέρει διάστρεμμα στην γνάθο τουτραυματική ρήξη συνδέσμου του καρπού και του πήχη, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν. Οι γιατροί συνέστησαν ξεκούραση και αναρρωτική άδεια 10 ημερών. Ωστόσο, ο κ. Φλώρος αρνείται ότι τον γρονθοκόπησε.

Σύμφωνα με δηλώσεις της συνηγόρου του κατηγορούμενου, Βάσως Πανταζή, του περιστατικού είχε προηγηθεί «χυδαία λεκτική επίθεση» του θύματος προς τον εντολέα της. Η συνήγορος αναφέρθηκε σε «δικαιολογημένη αγανάκτηση», όπως «προβλέπεται και οριοθετείται στον ποινικό νόμο». Παράλληλα η κ. Πανταζή εκφράζοντας έκπληξη για την κακουργηματική κατηγορία σε βάρος του κ. Φλώρου, έκανε λόγο για «νομική υπερβολή» επί ενός ατυχούς προσωπικού περιστατικού.

Σε φωτογραφίες από τους διαδρόμους της Βουλής, φαίνεται ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης να έχει πέσει στο έδαφος και παριστάμενοι να σπεύδουν προς το μέρος των δύο ανδρών για να τους κρατήσουν σε απόσταση.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος δήλωσε, αφού ήταν κι αυτός αυτόπτης μάρτυρας: «Ήμουν μπροστά σε αυτό το κατάπτυστο περιστατικό το οποίο αποδεικνύει ότι μέσα στην Βουλή υπάρχει ο Κασιδιαρισμός από κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται ως δεξιά. Γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης μπροστά στα μάτια μου. Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης έπεσε στο πάτωμα. Και μάλιστα πήγε στο ιατρείο της Βουλής ενώ ο άλλος φώναζε. Αποδεικνύεται ότι υπάρχει προϊστορία».

Το πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά χρονικά επεισόδιο διαδραματίστηκε κατά την διάρκεια της συζήτησης για την άρση ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου. Σύμφωνα με τον νυν ανεξάρτητο και πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνο Φλώρο, είχε προηγηθεί χυδαία επίθεση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης εναντίον του.

Το χρονικό

Αφορμή για το επεισόδιο ήταν η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της άρσης ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, η υπόθεση του οποίου αφορούσε συκοφαντική δυσφήμιση μέσω ψευδούς λογαριασμού σε κοινωνικό δίκτυο που είχε υποβάλει αξιωματικός ε.α του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο κ. Φλώρος, του οποίο ο πατέρας είχε κάνει τη μήνυση κατά του κ. Βελόπολου, είχε ζητήσει να πάρει το λόγο στην Ολομέλεια ωστόσο ο κανονισμός δεν το επέτρεπε και δεν του δόθηκε, αντιδρώντας στην αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνου Χήτα, για καραμπινάτη προεκλογική πολιτική σκοπιμότητα που παρότι δεν αφορά τον κ. Βελόπουλο ζήτησε την άρση ασυλίας του για να βρεθεί ενώπιον του φυσικού δικαστή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ολομέλεια υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον κ.Φλώρο και τον κ. Γραμμένο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Φλώρος αντέδρασε φωνάζοντας στον κ. Χήτα ότι «αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές», ο κ. Γραμμένος απάντησε με βαρείς χαρακτηρισμούς.

Όταν οι δύο άνδρες βγήκαν έξω από την Ολομέλεια ο κ. Φλώρος του επιτέθηκε, τον έπιασε από τον λαιμό, τον γρονθοκόπησε και τον έριξε στο πάτωμα. Σημειώνεται ότι ο κ. Γραμμένος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είχε καταθέσει αγωγή κατά του πατέρα του κ. Φλώρου για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου κα εξύβριση.

«Αλληλέγγυοι στο συνάδελφο που δέχτηκε επίθεση από βουλευτή. Απαράδεκτο» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης.

«Kαταδικάζουμε τις συμπεριφορές που υποδαυλίζουν ακραίες θέσεις και τις κάμψεις του ελεύθερου φρονήματος και των βουλευτών» είπε ο Διονύσιος-Χαράλαμπος Καλαματιανός, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παναγιώτης Δουδωνής, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, καταδίκασε το περιστατικό λέγοντας: «Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει πού βρίσκονται. Είναι απαράδεκτη αυτή η τραμπούκικη ενέργεια, κρύβεται άλλος πίσω από αυτό το γεγονός».

«Ο φασισμός και η ακροδεξιά δεν αντιμετωπίζεται με νομικά τερτίπια αλλα ο ελληνικός λαός θα τον στείλει εκεί που πρέπει» τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, βουλευτής του ΚΚΕ.

«Δεν περίμενα ποτέ άνθρωποι στο κοινοβούλιο να επαναλάβουν πράξεις που έχουν να κάνουν με ζωώδη ένστικτα. Όσοι θέλουν να συμπεριφέρονται ως ζώα να βγουν στη ζούγκλα και να συμπεριφέρονται έτσι» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα το περιαστικό που έλαβε χώρα στο κοινοβούλιο» είπε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Μερόπη Τζούφη.

Για πολύ τραγικό και απαράδεκτο περιστατικό έκανε λόγο ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας. «Το καταδικάζουμε απερίφραστα. Καταδικάζουμε την κάθε μορφή βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται. Ιδίως σε αυτό τον ιερό χώρο που τον σεβόμαστε και αγαπάμε» είπε ο κ. Στίγκας και πρόσθεσε: «Συμφωνούμε με τον κ. Τασούλα ώστε να μην υπάρχουν τέτοια άθλια περιστατικά εδώ μέσα».

Ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός, ανέφερε: «Καταδικάζουμε το γεγονός, αλλά όταν τα μήλα είναι ξινά, δεν φταίνε τα μήλα, φταίνε οι μηλιές».

«Δεν έχουν θέση στο κοινοβούλιο χειροδικία, ύβρεις και συμπεριφορές ξεκαθαρίσματος λογαριασμών που σε τίποτα δεν υπηρετούν αυτό που αναμένουν οι πολίτες να συγκροτήσει το Κοινοβούλιο» τόνισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας