Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣ. Φάμελλος: Κοινό μέτωπο με την ακροδεξιά

Σ. Φάμελλος: Κοινό μέτωπο με την ακροδεξιά

Ο Σωκράτης Φάμελλος έστρεψε τα «πυρά» του προς την πλευρά της ΝΔ

«Εμείς έχουμε πει ότι έχουμε ξεκάθαρο μέτωπο με την ακροδεξιά και το φασισμό και δεν θέλουμε να γίνονται υποκριτικά παιχνίδια» τόνισε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Για την συγκρότηση ενός μετώπου απέναντι απέναντι στις «ακροδεξιές, φασιστικές αντιλήψεις και συμπεριφορές» μίλησε ο Σωκράτης Φάμελλος στη Βουλή. «Καταδικάζουμε την ακροδεξιά και τις μεθόδους που τρέφουν και υποδαυλίζουν το μίσος, τη βία και στοχεύουν στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Δημοκρατίας» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σωκράτης Φάμελλος έστρεψε τα «πυρά» του προς την πλευρά της ΝΔ λέγοντας πως «όλοι θυμούνται το χάιδεμα της ακροδεξιάς με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη συμφωνία των Πρεσπών». Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα σημείωσε πως «δεν μπορεί να μας κουνάει το δάχτυλο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όταν εμείς έχουμε πει ότι έχουμε ξεκάθαρο μέτωπο με την ακροδεξιά και το φασισμό και δεν θέλουμε να γίνονται υποκριτικά παιχνίδια».

Στο φόντο του χθεσινού πρωτοφανούς περιστατικού βιαιοπραγίας εντός του Κοινοβουλίου ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε πως «δεν πρέπει να ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές στο Κοινοβούλιο που αποτελούν πλήγμα προς τη δημοκρατία και προσβολή της Βουλής και της πολιτικής».

Στην παρέμβαση του ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως πρέπει να σταματήσει η στοχοποίηση βουλευτών, γιατί επέλεξαν να στηρίξουν ένα αυτονόητο δικαίωμα, το δικαίωμα στο γάμο, τονίζοντας πως «η έμμεση απειλή προς τους βουλευτές και η εργαλειοποίηση της θρησκευτικής πίστης αποτελεί αντιδημοκρατική πρακτική που προσβάλει και τη δημοκρατία και τη θρησκεία».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας