Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΝ. Ανδρουλάκης: «Προσβάλλει τη χριστιανική πίστη ο Βελόπουλος»

Ν. Ανδρουλάκης: «Προσβάλλει τη χριστιανική πίστη ο Βελόπουλος»

Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως «όσον αφορά την παρέα του κ. Κασσελάκη δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσσει

O Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση απέναντι σε Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση από το βήμα της Βουλής, καταλογίζοντας μικροκομματική εκμετάλλευση των εθνικών θεμάτων στο Μαξίμου με αφορμή την υποψηφιότητα Μπελέρη, διγλωσσία για την ακροδεξιά ψήφο στην Κουμουνδούρου και προσβολή της χριστιανικής πίστης στον Κυριάκο Βελόπουλο.

Με παρέμβαση του στο ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο περιστατικό ξυλοδαρμού λέγοντας πως ειναι «ντροπή για τον κοινοβουλευτισμό, όταν κάποιοι δήθεν εκπρόσωποι του ελληνικού λαούς ανταλλάσσουν εκφράσεις ανεπίτρεπτες και χειροδικούν».

Ακόμη, σημείωσε στη βάση αυτή πως «δεν υπάρχει δικαιολογία και για βουλευτές να παρακινούν για βία εντός των εκκλησιών» ενώ ήταν αιχμηρός για τον Κ. Βελόπουλο λέγοντας πως «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό πολιτικοί αρχηγοί να αποφασίζουν ποιοι μπορούν και ποιοι δεν μπορούν να πάνε στις εκκλησίες».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές για πολιτικούς αρχηγούς που «προσβάλλουν την χριστιανική πίστη πουλώντας δήθεν επιστολές του Ιησού» θέτοντας στην Εκκλησία της Ελλάδας το ερώτημα αν οι ισχυρισμοί αυτοί είναι η όχι «αιρετικοί».

Επιπλέον, τόνισε πως «50 χρόνια από την μεταπολίτευση είναι καθήκον των προοδευτικών δυνάμεων να προστατεύσουμε τον κοινοβουλευτισμό» ενώ αναφέρθηκε στον αποκλεισμό των Σπαρτιατών, λέγοντας πως «είναι μια απόφαση που συμβάλλαμε κι εμείς με το υπόμνημα που καταθέσαμε. Η αντιπαράθεση με τον φασισμό και την απανθρωπιά είναι αξιακή».

Στο σημείο αυτό άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως «όσον αφορά την παρέα του κ. Κασσελάκη δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσσει. Από την κρουαζιέρα με το κότερο στο Αιγαίο μας ενημερώνει ότι δεν θέλει τις ψήφους των Σπαρτιατών» όμως ο εξάδελφός του και υποψήφιος ευρωβουλευτής λέει το ακριβώς αντίθετο. Σχολίασε χαρακτηριστικά πως «από ότι φαίνεται για κάποιους το βαρέλι δεν έχει πάτο».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εγκάλεσε τη ΝΔ λέγοντας πως «είχαμε και την μαρτυριάρα κ. Χριστοφιλοπούλου», η οποία αναφερόμενος στη υποψηφιότητα Μπελέρη ομολόγησε πως «το εντάξαμε στο ψηφοδέλτιο για να πάρουμε ψήφους από την ακροδεξιά».

Παράλληλα, κατηγόρησε τη ΝΔ πως «χειρίζεστε τα εθνικά ζητήματα με έναν ποταπό τρόπο και μόνο κίνητρο την εκλογική σας επιρροή».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στα 30 χρόνια από την θάνατο του Γιώργου Γεννηματά επισημαίνοντας πως μαζί με τον Παρασκευά Αυγερινό και τον Ανδρέα Παπανδρέου «υπήρξαν οι εμπνευστές του ΕΣΥ». Είπε πως το εθνικό σύστημα υγείας «υπηρέτησε τον λαό μειώνοντας τις ανισότητες ενώ στην πανδημία κράτησε όρθια την χώρα».

Επισήμανε ότι σήμερα απαιτείται «να υπάρξει ένας ιδιαίτερος σχεδιασμός του Ταμείου Ανάκαμψης ώστε να στηρίξει τον βασικό αυτό πυλώνα του κοινωνικού κράτους». Αντιθέτως όμως η κυβέρνηση «κάνει μπαλώματα εξυπηρετώντας ιδιωτικά συμφέροντα».

Ο κ. Ανδρουλάκης θύμισε πως «ο ελληνικός λαός πληρώνει τις μεγαλύτερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην Ε.Ε. Μας ξεπερνά μόνον η Βουλγαρία» τονίζοντας πως πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ ειναι «η αναγέννηση του ΕΣΥ».

Τέλος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο θέμα της ακρίβειας. Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είπε πως «έχετε κάνει την ζωή του ελληνικού λαού πάρα πολύ δύσκολη. Μια χώρα με μικρούς μισθούς και τεράστια ακρίβεια».

Τέλος, σημείωσε πως «στις 9 Ιουνίου θα πάρετε μήνυμα αποδοκιμασίας» τονίζοντας πως «είμαστε εδώ για να προτείνουμε λύσεις απέναντι στην αλαζονεία της κυβέρνησής σας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας