Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑιχμές Σπίρτζη για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους Σπαρτιάτες

Αιχμές Σπίρτζη για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους Σπαρτιάτες

Απέτυχε ο νόμος, γιατί δεν μπλοκαρίστηκαν όταν έπρεπε και είναι μες στο κοινοβούλιο και ζούμε όλα αυτά τα ευτράπελα.

 

 

Στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την κατάθεση υπομνήματος στον Άρειο Πάγο για τους Σπαρτιάτες αναφέρθηκε χθες ο πρώην υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στο Attica TV, λαμβάνοντας αποστάσεις από την επιλογή της Κουμουνδούρου.

Όπως είπε, «απέτυχε ο νόμος, γιατί δεν μπλοκαρίστηκαν όταν έπρεπε και είναι μες στο κοινοβούλιο και ζούμε όλα αυτά τα ευτράπελα, τα ντροπιαστικά για όλους τους δημοκράτες, για τους Έλληνες πολίτες που ζήσαμε». «Και επειδή δεν κρύβω τα λόγια μου νομίζω ότι ή συνειδητά ένα κόμμα, επειδή δεν πιστεύει σε αυτόν τον νόμο, δεν καταθέτει ένσταση, ή αν θέλει να καταθέσει, δείχνει ότι οργανωτικά τουλάχιστον δεν έχει μια συγκροτημένη λειτουργία, έτσι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός, προσθέτοντας πως «για το κόμμα μου μιλάω».

Αναφορικά με την ακροδεξιά, «μην πάει η ΝΔ να συνδέσει η ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ανέκδοτο, με τέτοια σχήματα ή λογικές» σχολίασε και εξήγησε για την τροπολογία της ΝΔ πως «αν ήταν αποτελεσματική, δεν θα ήταν οι Σπαρτιάτες, το άλλο πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, στη Βουλή». «Προφανώς δικαιώνεται η στάση του ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίσει αυτήν την τροπολογία. Και εγώ πιστεύω ότι δικαιώθηκε με την στάση που κράτησε στην τροπολογία της ΝΔ, γιατί αν είχε υιοθετηθεί η διάταξη που προτείναμε εμείς, οι Σπαρτιάτες μέσω της απόφασης του Αρείου Πάγου, δεν θα συμμετείχαν στις προηγούμενες εθνικές εκλογές και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δεν θα υπηρετούσαμε τη λογική των δύο άκρων της ΝΔ σε καμία περίπτωση», όπως τόνισε.

Για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρχεται στις ευρωεκλογές με ένα κεντρικό πολιτικό αφήγημα, ο Χρήστος Σπίρτζης περιέγραψε ότι «αυτά είναι ζητήματα που θα τα συζητήσουμε, όταν και όποτε συνεδριάζουν τα αρμόδια όργανα του κόμματός μας, δηλαδή η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα είμαστε μέσα στην μάχη». «Θεωρώ ότι η αναμέτρηση των Ευρωεκλογών δεν έχει πάρει τα χαρακτηριστικά που όφειλε να έχει πάρει και αυτό δεν είναι ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑμόνο, είναι και του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή δεν συζητάμε πολιτικά για τις Ευρωεκλογές, για τις πολιτικές επιπτώσεις, αν θέλετε, που έχει η συντηρητική πολιτική και οι συντηρητικές δυνάμεις μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», σημείωσε.

Κατά τον πρώην υπουργό, «εδώ βλέπουμε να γίνεται ένας “πόλεμος” για δευτερεύουσας σημασίας θέματα, αν θέλετε, κατά την άποψή μου, η πολιτική να υποχωρεί σε σχέση με το life style επίσης από την πλειοψηφία των κομμάτων που κατεβαίνουν στις εκλογές και νομίζω ότι αυτό έχει οδηγήσει πάρα πολύ κόσμο στο να είναι απογοητευμένος». «Άρα, αυτό που βλέπω εγώ και αυτό που με ανησυχεί είναι πως ο προοδευτικός κόσμος, ο δημοκρατικός κόσμος της χώρας θα μπορέσει να αποτελέσει, το έχω πει πάρα πολλές φορές, την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας και πως θα υλοποιηθεί αυτό», παρατήρησε.

Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, «νομίζω ότι με τους συσχετισμούς που βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις αυτό μάλλον από το υπάρχον πολιτικό σύστημα, έτσι όπως είναι, δεν είναι εφικτό. Παρά ταύτα, με αυτά που έχει πει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και νομίζω μετά την συμμετοχή στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου και του Αλέξη Τσίπρα, οι στόχοι είναι πάρα πολύ υψηλοί, που σημαίνει ότι διεκδικούμε να είναι ελάχιστα μειωμένη η ψαλίδα με την ΝΔ και να είναι και πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας