Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΆδωνις για Γ. Καλλιάνο: «Μιλήσαμε 50 φορές, αλλά εγώ δεν παρεμβαίνω στα...

Άδωνις για Γ. Καλλιάνο: «Μιλήσαμε 50 φορές, αλλά εγώ δεν παρεμβαίνω στα κρεβάτια της ΜΕΘ»

«Το να ακούω τον αδερφό του κ. Καλιάνου να λέει ότι οι γιατροί του ΕΣΥ είναι ανθρωπάρια, αλαζόνες και άσχετοι δεν το δέχομαι»

«Με πήρε τηλέφωνο, μιλήσαμε 50 φορές. Κάθε μέρα με παίρνουν 300 άνθρωποι για τέτοιους φύσεως θέματα. Εγώ δεν παρεμβαίνω στα κρεβάτια της ΜΕΘ όσες φορές και αν πάρει κάποιος εμένα ως υπουργό Υγείας γιατί υπάρχει διαφανές ηλεκτρονικό σύστημα στο οποίο ανεβάζουν οι γιατροί αιτήματα με συγκεκριμένα κριτήρια», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Καλημέρα Ελλάδα μιλώντας για την υπόθεση με τον θάνατο του βουλευτή, Γιάννη Καλλιάνου.

«Ο γιατρός του κ. Καλλιάνου και άλλοι συνάδελφοί του δεν έκαναν το αίτημα γιατί έκριναν ότι δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις. Όταν, όμως, το έκαναν το αίτημα βρέθηκε άμεσα ΜΕΘ. Τα κριτήρια για τη διαχείριση των ΜΕΘ είναι δημοσιευμένα με βασικό κριτήριο αν είναι ο ασθενής διασωληνωμένος και άλλα 3-4 κριτήρια».

Ακόμα πρόσθεσε πως, «ναι, οι γιατροί έλεγαν ότι ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου πηγαίνει καλά για το εύρος των προβλημάτων που αντιμετώπιζε».

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας για τον καθηγητή που καταγγέλλει ο βουλευτής της ΝΔ και είπε ότι «δεν τον γνωρίζω προσωπικά, ρώτησα και έχει εξαιρετικά καλή φήμη».

«Το να ακούω τον αδερφό του κ. Καλιάνου να λέει ότι οι γιατροί του ΕΣΥ είναι ανθρωπάρια, αλαζόνες και άσχετοι δεν το δέχομαι. Πρέπει κάποια στιγμή να βάλουμε ένα όριο σε αυτό. Την τιμή και την υπόληψη των γιατρών του ΕΣΥ ο υπουργός Υγείας την υπερασπίζεται».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας